Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 februar 2021 23:11
Del på Facebook
Manchester Uniteds Marcus Rashford scoret 1-0-målet mot Newcastle på Old Trafford. Det ble 3-1 til slutt. Foto: Stu Forster, Pool via AP / NTB
Manchester Uniteds Marcus Rashford scoret 1-0-målet mot Newcastle på Old Trafford. Det ble 3-1 til slutt. Foto: Stu Forster, Pool via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag henger med i kampen om medaljene i Premier League etter 3-1 over Newcastle.

Marcus Rashford, Daniel James og Bruno Fernandes (straffe) sto for hjemmelagets mål, mens Allan Saint-Maximin utlignet for Newcastle i 1. omgang.

Manchester United er på 2.-plass med like mange poeng som Leicester, men begge har ti poeng opp til suverene Manchester City. Solskjærs mannskap er tilbake på vinnersporet igjen etter et par svake forestillinger og uavgjorte kamper i Premier League.

– Vi kan ikke kontrollere hva andre lag gjør, vi må konsentrere oss om oss selv og være det beste Manchester United-laget vi kan i hver kamp. Ting skjer fort, og det er mange overraskelser i fotball, sa Solskjær til BT Sport.

Det gikk trått for vertene innledningsvis, og Newcastle var minst like farlige framover i 1. omgang.

Etter en snau halvtime gjorde Rashford alt selv da han akselererte inn i feltet og avsluttet med et kjapt skudd i nærmeste hjørne. Det var spissens niende scoring for sesongen.

Newcastle svarte seks minutter senere. United-stopperen Harry Maguire klarerte dårlig på en corner, og Saint-Maximin sto på riktig sted ute i feltet og banket inn utligningen.

Økte tempoet

Det var mye upresist pasningsspill og veldig mange balltap for Manchester United-mannskapet i 1. omgang. Tidligere United-kaptein Roy Keane var gjest i TV 2s PL-studio, og han var svært kritisk til United-lagets prestasjon.

Keane fikk raskt svar i 2. omgang, som om United-spillerne hadde hørt intervjuet i pausen.

– Vi måtte øke tempoet litt, særlig på siste tredel. Jeg føler at vi fikk til det. Vi var ikke på nivået vi ønsket i første omgang, litt på grunn av Newcastle og litt på grunn av torsdagens kamp. Det er alltid vanskelig etter en bortekamp i Europa, sa Solskjær til BBC.

Etter pause var det klasseforskjell på lagene. Daniel James viste initiativ da han fikk stå umarkert på kanten og banke inn 2-1-målet etter 57 minutter. Waliseren har scoret i sine tre siste kamper for United.

– Jeg er glad på hans vegne. Han har vært veldig positivt og jobbet hardt, og han fortjener sjansene han får, sa Solskjær om James.

Dobbelt tosifret

Nest sist på ballen var Bruno Fernandes, som noterte sin 10. Premier League-assist for sesongen. Han er en av bare tre spillere i Europas fem store ligaer med tosifret antall i både mål og assist denne sesongen. Harry Kane (13-11) og Thomas Müller (10-10) er de to andre.

Fernandes scoret sitt 15. seriemål på straffespark kvarteret før slutt, etter at Joe Willock hadde sendt Rashford i bakken.

– Vi var på høyden i en time. Keeperen vår burde nok tatt det første målet ved nærmeste stolpe. 2-1-målet endret retning, og det tredje kom på en veldig billig straffe. Det var også tungt å miste Joelinton med skade, sa Newcastle-manager Steve Bruce til BT Sport.

– Vi viste at vi kan være en trussel, og jeg er overbevist om at vi kommer til å berge plassen.

Solskjær mønstret nærmest sin beste førsteellever. Mot slutten slapp han til den 17-årige debutanten Shola Shoretire.

– Han er en gutt vi tror på, og vi ville gi ham en smak av førstelagsfotball, sa han.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse