fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
Steinar Melby
23 februar 2021 14:40
Anja Cecilie Solvik, leder for Bunadsgeriljaen. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Anja Cecilie Solvik, leder for Bunadsgeriljaen. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

På fredag i forrige uke sendte Bunadsgeriljaen og Anja Cecilie Solvik en forespørsel til NRK og Helse Møre og Romsdal med både spørsmål til sak i NRK angående bemanningsproblemene med gynekologer i Møre og Romsdal, samt forslag til Helseforetaket om vesentlig informasjon de ikke har gitt NRK.

 Senere på fredag mottok Bunadsgeriljaen svar på sin forespørsel fra Hege Hegle, Helse Møre og Romsdal HF. 

Hegle takket for innspill og henviste til nylige og tidligere saker på helse-mr.no, som viser at Helseforetaket nå jobber med rekruttering og forklarer også bakgrunnen for at den gamle vaktordningen ikke lenger var akseptabel.

– Bakke har selv forklart dette i flere styremøter - han sa også i siste styremøte noe slikt som at det ikke finnes noe fasitsvar for hva som er riktig vaktordning, og at arbeidsbelastning (antall timer på jobb) styrer hva slags vaktordning som er akseptabel. 4-delt vakt kan gå helt fint, hvis legen får reell hviletid i den passive delen av vakten. Det var ikke tilfelle i Kristiansund eller Molde (ref: varselet fra Den norske legeforening). Styremøtene ligger tilgjengelig på Helse Møre og Romsdal sin YouTube-konto, skriver Hegle videre i sitt svar. 

Hegle skriver videre at  Helse Møre og Romsdal HF veldig gjerne ønsker å fylle oppkvotene til jordmorstipend og at også eksterne (kommunale) sykepleiere er velkomne til å søke.

– Dette står også omtalt på helse-mr.no sin hjemmeside, avslutter Hegle.

Bunadsgeriljaen med oppfølgingsspørsmål

Daglig leder Anja Cecilie Solvik i Bunadsgeriljaen som ikke var helt fornøyd med svaret,  føler  behov for å stille en god del oppfølgingsspørsmål til Helse Møre og Romsdal HF.

Tilleggskommentarer og oppfølgingsspørsmål til helseforetaket ble sendt av Bunadsgeriljaen i dag og vi gjengir innholdet av brevet.

Vi ser at Bakke oppgir tre årsaker for endre vaktordning:

  • Bedre rekruttering
  • Hindre slitasje på vakter
  • Forsvarlighet (tilstedevakt)

Vi har som tidligere nevnt, kontaktet andre helseforetak for å få en oversikt over vaktordninger ved andre fødeavdelinger med samme antall fødsler. Alle praktiserer fire eller fem- delt vakter. (Ved fødsler på 350-500,600) 

Dette er også en vaktpraksis som gjennomføres ved andre avdelinger, rett og slett for å få hjulene til å gå rundt. Da det er stor etterspørsler etter spesialister. 

Hva om Bakke tar feil?  Hva om dette problematiserer rekrutteringen ytterligere?  Det er en større utfordring å rekruttere til to avdelinger med 7-delt vakt, enn til to avdelinger med 5-delt vakt. 

Hva angår tilstedevakt, synes vi ikke begrunnelsen til Bakke er tydelig nok og vil be ham en gang til om å konkretisere hvorfor det må være annerledes i hans helseforetak enn i alle andre helseforetak i landet!

Angående brudd på arbeidsmiljøloven:

Vi synes det er spesielt at HMR har registrert et ganske høy antall lovbrudd (også sært at det kalles lovbrudd) siden 2017 uten at noe ble gjort med det. Hvorfor? Det er registrert samlet antall lovbrudd, men ikke omfanget. 

Vi etterlyser herved begrunnelsen. Hva disse lovbruddene består i. Og vi vil samtidig ha svar på hvor mange uttrykninger om natten fra gynekologer er knyttet til pasient- behandling av pasienter. Er det vektbelastning ved fødsel som er problemet. Ved hjemmevakt skal gynekologen kun ha tilstedevakt dersom en fødende går fra grønn til rød eller en rød fødende ankommer. Ellers venter gynekologen på telefon fra jordmødrene. VI har fått tips om at enkelte gynekologer skriver timer om natten hvor de ellers kunne hvilt. Dette er vel noe helseforetaket kan "motbevise" ved å se hvorvidt nattlige utrykninger er knyttet til pasientbehandling. Om det ikke er det så er tiltakene som er innført gjort på feil grunnlag.

Vi vil også at helseforetaket viser til dokumentasjon over at obligatorisk tilstedevakt fører til økt sikkerhet. Et helseforetak som sliter med rekruttering bør innføre tiltak som er godt dokumentert. Man må vite hva som fungerer. 

Etter at Stortinget har stemt i dag vil jeg tro at dette er tiltak Høie kan drøfte med Bakke for å lette rekruttering og raskere gjenåpne Kristiansund fødeavdeling.  

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

For noe vrøvl fra Kjølmoen igjen, AP kunne ha redusert takstene de doblet i fylket gjentatte ganger, etter at Frp ...
Lama Vik 4 dager siden Møreaksentoget går 13 september!
Frank. I staden for å ta invisteringane ut av fylket– kan du ikkje heller jobbe for å få ned bompengane? ...
"Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksentoget går 13 september!
Nå må Frank Sve bestemme seg – er det bompengesnittene, med 3 på Sunnmøre, eller er det det ene bompengelånet, ...
Roy Gravdehaug 4 dager siden Bompenger vs. arbeidsplasser
Beklager at jeg kun har lest første avsnitt, men datt helt ut , I himmelens navn tar du dette fra ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Sylvi Listhaug taler mot bedre vitende
@Rolf Erik PedersenDet jeg viser til er data fra utredningene utført av ulike fagetater. Du misliker budbringeren, i dette tilfellet et sammendrag ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 166 comments
  • Lars Svein Valderhaug 110 comments
  • Lama Vik 35 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 23 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte