Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
04 mars 2021 11:12
Del på Facebook
Fra «Fru Guri av Edøy» i 2018. Nina Woxholtt som Fru Guri. Foto: Wigdis Wollan
Fra «Fru Guri av Edøy» i 2018. Nina Woxholtt som Fru Guri. Foto: Wigdis Wollan
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter grundig vurdering, kreativ tenking og med et optimistisk blikk rettet fram mot sommeren, kan produksjonskomiteen for Fru Guri av Edøy endelig avsløre at Fru Guri vil returnere til tunet på Gurisentret i juli – om enn i en noe annerledes variant.

På grunn av situasjonen verden fortsatt er i, vil årets Fru Guri av Edøy måtte tilpasses andre rammer enn de man normalt jobber innenfor. Det vil derfor bli satt opp en komprimert forestilling denne sommeren, der hovedfokus vil ligge på andre akt i spelet.

– Vi skal også legge til mer vakker musikk og dans, samt by på kortreiste matopplevelser, og spennende historiefortelling. Til sammen vil dette gjøre opplevelsen på tunet til noe vi virkelig gleder oss over å få servere vårt publikum, sier Laila Skaret som er leder i produksjonskomiteen for Fru Guri av Edøy.

Fire forestillinger

Nina Woxholtt er tilbake som Fru Guri av Edøy for fjerde gang, og sammen med seg vil hun ha et flott ensemble av lokale og profesjonelle aktører. Eldrid Schrøder Kvalvik, med regierfaring fra Giskespelet og Fru Guri av Edøy, står for regien denne sommeren.

Det blir totalt fire forestillinger, med premiere fredag 16. juli. Så blir det forestillinger lørdag 17. juli, samt fredag 23. og lørdag 24. juli. Det legges ut kun 200 billetter til hver forestilling. Billetter til årets forestillinger vil være i salg fra påske.

– I et amfi som vanligvis kan romme 800 tilskuere, er dermed smittevernhensyn ivaretatt på aller beste måte, forsikrer Skaret.

Historisk perspektiv

Mye spennende har skjedd på historiske Edøya siden Fru Guri var der sist, noe som også vil gjenspeiles i forbindelse med årets forestilling.

– Vi ønsker blant annet å sette hendelsene i spelet i en større historisk kontekst, og vil forsøke å flette historiene i spelet sammen med de fantastiske historiske funnene som er gjort på Edøya de siste par årene. Dette håper vi vil gi hele opplevelsen en ekstra dimensjon, sier produksjonslederen.

Årets oppsetningen vil altså bli annerledes, men samtidig kjent for de som har sett Fru Guri av Edøy før. Den gode Guri-stemningen skal selvsagt tas vare på.

– Vi gleder oss stort over å kunne ønske velkommen til sommerens store høydepunkt, og til å ønske både publikum og Fru Guri av Edøy velkommen tilbake til tunet, sier Laila Skaret.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse