Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
04 mars 2021 11:12
Del på Facebook
Fra «Fru Guri av Edøy» i 2018. Nina Woxholtt som Fru Guri. Foto: Wigdis Wollan
Fra «Fru Guri av Edøy» i 2018. Nina Woxholtt som Fru Guri. Foto: Wigdis Wollan
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter grundig vurdering, kreativ tenking og med et optimistisk blikk rettet fram mot sommeren, kan produksjonskomiteen for Fru Guri av Edøy endelig avsløre at Fru Guri vil returnere til tunet på Gurisentret i juli – om enn i en noe annerledes variant.

På grunn av situasjonen verden fortsatt er i, vil årets Fru Guri av Edøy måtte tilpasses andre rammer enn de man normalt jobber innenfor. Det vil derfor bli satt opp en komprimert forestilling denne sommeren, der hovedfokus vil ligge på andre akt i spelet.

– Vi skal også legge til mer vakker musikk og dans, samt by på kortreiste matopplevelser, og spennende historiefortelling. Til sammen vil dette gjøre opplevelsen på tunet til noe vi virkelig gleder oss over å få servere vårt publikum, sier Laila Skaret som er leder i produksjonskomiteen for Fru Guri av Edøy.

Fire forestillinger

Nina Woxholtt er tilbake som Fru Guri av Edøy for fjerde gang, og sammen med seg vil hun ha et flott ensemble av lokale og profesjonelle aktører. Eldrid Schrøder Kvalvik, med regierfaring fra Giskespelet og Fru Guri av Edøy, står for regien denne sommeren.

Det blir totalt fire forestillinger, med premiere fredag 16. juli. Så blir det forestillinger lørdag 17. juli, samt fredag 23. og lørdag 24. juli. Det legges ut kun 200 billetter til hver forestilling. Billetter til årets forestillinger vil være i salg fra påske.

– I et amfi som vanligvis kan romme 800 tilskuere, er dermed smittevernhensyn ivaretatt på aller beste måte, forsikrer Skaret.

Historisk perspektiv

Mye spennende har skjedd på historiske Edøya siden Fru Guri var der sist, noe som også vil gjenspeiles i forbindelse med årets forestilling.

– Vi ønsker blant annet å sette hendelsene i spelet i en større historisk kontekst, og vil forsøke å flette historiene i spelet sammen med de fantastiske historiske funnene som er gjort på Edøya de siste par årene. Dette håper vi vil gi hele opplevelsen en ekstra dimensjon, sier produksjonslederen.

Årets oppsetningen vil altså bli annerledes, men samtidig kjent for de som har sett Fru Guri av Edøy før. Den gode Guri-stemningen skal selvsagt tas vare på.

– Vi gleder oss stort over å kunne ønske velkommen til sommerens store høydepunkt, og til å ønske både publikum og Fru Guri av Edøy velkommen tilbake til tunet, sier Laila Skaret.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 15 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse