fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
Redaksjonen
04 mars 2021 11:12
Fra «Fru Guri av Edøy» i 2018. Nina Woxholtt som Fru Guri. Foto: Wigdis Wollan
Fra «Fru Guri av Edøy» i 2018. Nina Woxholtt som Fru Guri. Foto: Wigdis Wollan

Etter grundig vurdering, kreativ tenking og med et optimistisk blikk rettet fram mot sommeren, kan produksjonskomiteen for Fru Guri av Edøy endelig avsløre at Fru Guri vil returnere til tunet på Gurisentret i juli – om enn i en noe annerledes variant.

På grunn av situasjonen verden fortsatt er i, vil årets Fru Guri av Edøy måtte tilpasses andre rammer enn de man normalt jobber innenfor. Det vil derfor bli satt opp en komprimert forestilling denne sommeren, der hovedfokus vil ligge på andre akt i spelet.

– Vi skal også legge til mer vakker musikk og dans, samt by på kortreiste matopplevelser, og spennende historiefortelling. Til sammen vil dette gjøre opplevelsen på tunet til noe vi virkelig gleder oss over å få servere vårt publikum, sier Laila Skaret som er leder i produksjonskomiteen for Fru Guri av Edøy.

Fire forestillinger

Nina Woxholtt er tilbake som Fru Guri av Edøy for fjerde gang, og sammen med seg vil hun ha et flott ensemble av lokale og profesjonelle aktører. Eldrid Schrøder Kvalvik, med regierfaring fra Giskespelet og Fru Guri av Edøy, står for regien denne sommeren.

Det blir totalt fire forestillinger, med premiere fredag 16. juli. Så blir det forestillinger lørdag 17. juli, samt fredag 23. og lørdag 24. juli. Det legges ut kun 200 billetter til hver forestilling. Billetter til årets forestillinger vil være i salg fra påske.

– I et amfi som vanligvis kan romme 800 tilskuere, er dermed smittevernhensyn ivaretatt på aller beste måte, forsikrer Skaret.

Historisk perspektiv

Mye spennende har skjedd på historiske Edøya siden Fru Guri var der sist, noe som også vil gjenspeiles i forbindelse med årets forestilling.

– Vi ønsker blant annet å sette hendelsene i spelet i en større historisk kontekst, og vil forsøke å flette historiene i spelet sammen med de fantastiske historiske funnene som er gjort på Edøya de siste par årene. Dette håper vi vil gi hele opplevelsen en ekstra dimensjon, sier produksjonslederen.

Årets oppsetningen vil altså bli annerledes, men samtidig kjent for de som har sett Fru Guri av Edøy før. Den gode Guri-stemningen skal selvsagt tas vare på.

– Vi gleder oss stort over å kunne ønske velkommen til sommerens store høydepunkt, og til å ønske både publikum og Fru Guri av Edøy velkommen tilbake til tunet, sier Laila Skaret.

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 45 minutter siden FrP får ikke flertall for gratis ferge
Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 1 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte