Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 mars 2021 14:08
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær får mer hjelp på overgangsmarkedet. Foto: Peter Powell / AP / NTB
Ole Gunnar Solskjær får mer hjelp på overgangsmarkedet. Foto: Peter Powell / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Murtough blir Manchester Uniteds første sportsdirektør noensinne. Samtidig har den mangeårige spilleren Darren Fletcher fått rollen som teknisk direktør.

Ansettelsen av en sportsdirektør er en nyhet Manchester United-fansen har ventet på i mange år. Fram til nå har det ikke vært noen funksjon mellom klubbdirektør Ed Woodward og manager Ole Gunnar Solskjær. I de fleste andre storklubber i Europa er det vanlig med et slikt mellomledd.

Solskjær er fornøyd med nyansettelsene, men tror ikke de kommer til å endre så mye i klubben.

– Jeg er virkelig glad for at vi har tatt denne avgjørelsen. Jeg har kjent John siden jeg kom hit. Det er mest en formell rolle. Han har jobbet i kulissene hele veien. Og dette endrer egentlig ikke noe. Jeg har jobbet tett med John i flere år allerede, sier nordmannen og legger til at han først og fremst er glad for kontinuiteten i klubben.

Sjef for akademiet

Han kan ikke regne med å bruke Fletcher like mye som førstelagstrener som følge av skottens nye jobb.

– Darren skal kombinere det med trenerjobben, men kanskje jobbe noe mindre på trenersiden, sier han.

Murtough har vært sjef for Uniteds akademi og utviklingsavdeling. United skriver på sitt nettsted at han vil få ansvar for operasjoner og strategi i alle fotballfunksjoner i klubben.

«Denne ansettelsen bygger på jobben John allerede har gjort de siste årene, der han har samarbeidet tett med Ole Gunnar Solskjær og resten av støtteapparatet med å bygge strukturene, prosessene og kulturen som skal gi vedvarende suksess på banen», skriver Premier League-klubben.

Styrkes

Murtough vil jobbe svært tett med Uniteds norske manager, særlig på overgangsmarkedet. United og direktør Woodward har ofte fått kritikk for ikke å klare å hale i land de største overgangene.

– Dette er svært viktige ansettelser som forsterker framgangen vi har gjort som klubb de siste årene, sier Woodward, som roser jobben Murtough har gjort som akademisjef.

– Vi har styrket rekrutteringen fra akademiet, og John har vært en integrert del av framgangen vår på dette området. Hans dype forståelse for utvikling sikrer at klubbens tradisjon for å få fram unge spillere fra akademiet fortsetter.

Fletcher-opprykk

Fletcher, som spilte for klubben fra 2002 til 2015, ble så sent som i januar hentet inn i Solskjærs trenerteam. Han går inn i en rolle som teknisk direktør, der han skal bidra med kunnskap om på fotball- og prestasjonsområdet.

Det er også klart at Uniteds sjefforhandler Matt Judge har fått en ny tittel. Han blir direktør for fotballforhandlinger.

– Jeg gleder meg stort over at John og Darren har akseptert disse rollene. Jeg ser fram til bidraget de skal komme med, sammen med Ole og resten av støtteapparatet, på vår vei mot framtidig suksess, sier Woodward.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse