Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
23 mars 2021 12:30
Del på Facebook
Disse to spillerne er Norges mest fryktede offensive våpen når VM-kvalifiseringen starter onsdag.Foto: Geir Olsen / NTB
Disse to spillerne er Norges mest fryktede offensive våpen når VM-kvalifiseringen starter onsdag.Foto: Geir Olsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard er klar for å løfte de norske fotballherrene mot et etterlengtet VM-sluttspill. Med seg har han en av verdens mest målfarlige menn.

Borussia Dortmund-stjernen Erling Braut Haaland har hamret inn scoringer på løpende bånd de siste månedene, og han er på «alles» lepper foran landslagets VM-kvalifiseringskamp mot Gibraltar onsdag.

Dermed ble han også et naturlig tema da den nybakte Norge-kapteinen Ødegaard stilte til pressekonferanse i Marbella, der laget gjør unna forberedelsene.

– For min del handler det om å fôre ham (Haaland) så mye som mulig med pasninger og gjennomspill. Så vet jeg at han stort sett setter ballen i mål når han får muligheten. Vi hadde en fin «connection» mot Romania (4-0 i oktober, Ødegaard la opp til to av Haalands tre mål), så vi får prøve å bygge videre på det, sa Ødegaard før han minnet om:

– Det er elleve mann utpå der, ikke bare Haaland og meg.

Han og Haaland er en del av en gyllen generasjon som forhåpentlig kan føre Norge til det første mesterskapet på herresiden på 22 år. Haaland var ikke engang født da Norge spilte EM-fotball i 2000.

Blant de beste

– Han er absolutt blant de beste i verden. Som fotballspiller snakker tallene hans for seg selv. Utenfor banen er han en rolig og fin fyr. Vi har en god tone, sier Ødegaard om lagkameraten.

Ødegaard er selv i form og har funnet seg til rette i sin nye klubb Arsenal, der han er utlånt fra Real Madrid. Han scoret nylig i både europaligaen og Premier League, og i helgen gjorde han nok en praktkamp mot West Ham (3-3).

– Jeg synes det har vært stigende helt fra starten av. Jeg føler at jeg kom raskt inn i ting og «catcha» måten vi spiller på, men jeg manglet kamptrening og litt selvtillit og sånt. Jeg føler det har gått bedre for hver kamp, sier han om Arsenal-karrieren så langt.

Han trives med å spille under Mikel Arteta, men vil ikke snakke om hva som skjer når leieavtalen utløper.

– Arteta er utrolig flink, og det er masse å lære av ham. Det er bare å spisse ørene, sier Ødegaard.

– Jeg har ærlig talt ikke tenkt på hva som skal skje i sommer. Jeg har en avtale som strekker seg ut sesongen. Nå er jeg med landslaget og så blir det Arsenal igjen. Vi får se hva som skjer.

Trygg på valget

Ståle Solbakken føler seg sikker på at han har valgt rett kaptein for landslaget.

– Det blir litt kleint når han sitter rett ved siden av meg, men grunnen til at jeg valgte ham er at han har balansen mellom å være en klok fotballspiller, en som på banen kan avgjøre med individuelle aksjoner og også være en god lagspiller. Det er en kombinasjon som kan være veldig sjelden, sier han.

– Det handler også om tilliten han har i troppen. Det er forskjellige måter å lede, og han gjør det på sin måte, med typen han er på og utenfor banen. Jeg tror ikke vi vil bruke mye tid på å vurdere om dette var riktig valg.

Ødegaard vil ikke snakke om forbilder i kapteinsrollen.

– Jeg har tenkt å være meg selv og ingen andre, og det er jeg komfortabel med.

Norge og den nye landslagssjefen Ståle Solbakken møter Gibraltar borte onsdag, Tyrkia i Spania lørdag og Montenegro borte neste tirsdag.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse