fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 april 2021 14:08
Kulturminister Abid Raja med pressekonferanse om stimuleringsordningen for kultursektoren og idretten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Kulturminister Abid Raja med pressekonferanse om stimuleringsordningen for kultursektoren og idretten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kulturminister Abid Raja vedgår at idrettens nyeste tilskuddsordning ikke godt nok er tilpasset vårens smittevernbegrensninger. Nå varsler han grep.

På en pressekonferanse fredag opplyste statsråden at ordningen til idretten og frivilligheten nå justeres. Den har den siste tiden blitt kritisert for ikke å treffe godt nok.

Raja (V) forklarer justeringen som nå gjøres med at smittesituasjonen denne våren ikke har vært i tråd med det scenarioet man opererte etter da ordningen ble etablert.

– Vi ser at det er behov for å gjøre endringer i denne ordningen, fordi den har vært innrettet slik at man må drive aktivitet for å utløse midler, sier Raja til NTB.

Smittevernbegrensninger har gjort det vanskeligere enn forutsett å gjennomføre planlagte arrangementer som loppemarkeder, stevner og cuper de siste månedene.

– Det har nær sagt vært umulig på grunn av smittesituasjonen, og man kan også si at det heller ikke har vært ønskelig å gjennomføre disse tingene, ut fra hensyn til smittevernet, sier kulturministeren.

Neppe mer penger

Det var ikke lagt opp til å kompensere for denne typen tapte inntekter i tilskuddsordningen som ble gjort gjeldende fra 1. januar.

– Vi har derfor sett på hvilke justeringer vi kan gjør for å tilpasse ordningen til den faktiske smittesituasjonen, slik den nå har blitt, sier Raja til NTB.

Han sier at regjeringen kommer tilbake med detaljer straks man er i mål med de nødvendige endringene.

– Jeg kan ikke her og nå si hvordan ordningen blir seende ut, sier statsråden og henviser til at statsstøtte-regelverket gjør det nødvendig å involvere EØS-tilsynet Esa.

Kulturministeren tror imidlertid ikke det kommer til å bli nødvendig å legge mer penger på bordet for å imøtekomme behovet for kompensasjon fra idretten og frivilligheten.

– Per nå ser vi ikke at det er noe galt med størrelsen på den rammen som er satt, sier Raja til NTB.

Todelt

Det er satt av 755 millioner kroner som gjelder frivillighetssektoren. Denne er todelt. Rundt 255 millioner kroner skal raskt fordeles til aktører som fikk momskompensasjon i 2020. Den resterende drøye halve milliarden i ordningen skal gå til frivillige aktører som har mistet inntekter eller hatt økte kostnader forbundet med smitteverntiltak rundt sine aktiviteter.

Da regelverket for ordningen ble presentert sa idrettspresident Berit Kjøll at innstrammingen rundt muligheten for å få dekket tapte inntekter var «urovekkende».

Fredag sier Kjøll til NTB at hun er glad for at statsråden nå justerer muligheten for å få tilskudd.

– Vi er oppriktig glade for at Kulturdepartementet nå vil endre stimuleringsordningen. I vårt brev til departementet i går har vi også gjengitt flere gode og konkrete eksempler på hvordan ordningen slår ut for våre organisasjonsledd slik den er innrettet i dag. Det gir et godt utgangspunkt for hvilke endringer som er helt nødvendige for å imøtegå idrettens behov i dag og i tiden fremover, sier hun.

Ordningen retter seg mot arrangementer som blir eller skulle vært gjennomført første halvår i 2021.

Det er Lotteri- og stiftelsestilsynet som administrerer ordningen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 14 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte