Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 april 2021 09:50
Del på Facebook
En av fire drømmer om å legge sommerferien til utlandet – som her i Hellas. Foto: Gunnar Lier / NTB
En av fire drømmer om å legge sommerferien til utlandet – som her i Hellas. Foto: Gunnar Lier / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

27 prosent av befolkningen regner med å ta en utenlandstur i sommer, viser en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge. En av tre søker stillhet og ro.

Rundt halvparten av disse, 14 prosent, vil kombinere med utenlandsturen med norgesferie, mens den andre halvparten satser på å ta hele ferien i utlandet, ifølge undersøkelsen.

Innovasjon Norge-direktør Bente Bratland Holm synes ikke én av fire er så veldig mye.

– Folk vil jo ha ferie og bevege på seg, sier hun til P4 , som omtalte saken først.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige, til alle land. Rådet gjelder foreløpig fram til 15. mai.

En av tre søker stillhet og ro

Overfor NTB opplyser Innovasjon Norge at reiselysten er omtrent på samme nivå som i fjor, men at færre har lagt konkrete planer. Men ifølge undersøkelsen vil over halvparten, 56 prosent, gjøre som i fjor og legge hele ferien til Norge.

– Ut fra resultatene kan vi dele nordmenn inn i sju reisemotiver før sommerferien: 40 prosent drømmer om å oppleve folkeliv og en pulserende atmosfære. Treffe folk og være sosiale. Deretter kommer det å slappe av med sol og bad, som er den tradisjonelle sommerferien for mange nordmenn, skriver Innovasjon Norge i en epost.

– Det interessante er at 34 prosent av befolkningen søker stillhet og ro, heter det videre.

Undersøkelsen ble gjennomført i påsken, like etter at nye nasjonale tiltak som besøksforbud og skjenkeforbud ble innført.

I tillegg drømmer en av tre om å besøke venner og familie og komme tilbake til steder som betyr mye for dem, noe pandemien har hindret dem i å gjøre.

Mange drømmer også om kulturopplevelser eller om å oppleve aktiviteter som får adrenalinet til å pumpe, mens en andel vil unne seg selv ekstra luksus på ferien.

Guldvog: Husk plan B

Helsedirektør Bjørn Guldvog mener at selv om usikkerheten er stor, er det ikke er noe i veien for å planlegge en tur utenlands så lenge man også har en plan B.

– Man bør ikke legge alle pengene i potten og ikke ha mulighet til å avbestille. Men forhåpentligvis vil mange av disse utenlandsreisene kunne gjennomføres i løpet av sommeren, sier Guldvog til P4-nyhetene.

Kommunikasjonssjef Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring advarer på sin side mot å bestille utenlandstur nå.

– Er det fortsatt rødt lys når du skal reise, risikerer man å ikke få dekket avbestillingskostnader, og man har ikke gyldig reiseforsikring for selve reisen. Og det kan få ganske katastrofale økonomiske konsekvenser, sier han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse