Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 mai 2021 21:34
Del på Facebook
Manchester United-fans protesterer også torsdag mot klubbens eiere. Foto: Jon Super / AP/ NTB
Manchester United-fans protesterer også torsdag mot klubbens eiere. Foto: Jon Super / AP/ NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-fans protesterte på ny mot eierne foran torsdagens utsatte møte med Liverpool. Ole Gunnar Solskjær er glad det ikke ble en ny utsettelse.

Det var på forhånd ventet nye protestaksjoner mot United-eierne foran torsdagens storoppgjør på Old Trafford. Kampen skulle ha vært spilt nylig, men måtte utsettes på grunn av opptøyer.

I frykt for nye omfattende protester forsterket United-ledelsen sikkerheten rundt klubbens hjemmebane kraftig. Et stort politioppbud var i tillegg til stede i området.

Tross nye protester blir det kamp torsdag. Solskjærs sier hans egne elever er upåvirket av rammene.

– Spillerne har vært fokuserte. Vi ankom litt tidligere enn vi pleier, men vi har hatt lunsj, møter og et kampdagsmåltid som normalt. Vi er klare for å spille fotball, sa nordmannen til Sky Sports før kampstart.

United-sjefen sa også at han er glad det blir fotballkamp, og at det nå blir samtaleemnet.

Trolig ikke spillerbussen

Noen timer før avspark kom det meldinger om at en buss tilhørende Liverpool ble stanset av United-fans. Bilder i sosiale medier viste biler som blokkerte veien der bussen kom kjørende.

Manchester Evening News skriver at Liverpool-spillerne ikke var på bussen som ble stanset. Lokalavisen hevder videre å ha grunn til å tro at bussen som ble stoppet, ikke var planlagt brukt til å frakte Jürgen Klopp og hans menn fra deres hotell til Old Trafford.

Manchester United-spillerne skal ha vært på plass på kamparenaen allerede ved 15-tiden torsdag. I 20-tiden ble det rapportert at Liverpool-laget hadde ankommet Uniteds hjemmearena.

Utenfor Old Trafford hadde mange hundre fans møtt opp for å vise sin misnøye med klubbens eiere, den amerikanske Glazer-familien.

Da lagene skulle ha møttes 2. mai, møtte tusenvis av United-fans opp på Old Trafford for å markerte sin motstand. Noen av dem tok seg inn på arenaen og var voldelige.

Fikk unnskyldning

United-fansen har protestert mot klubbens eiere flere ganger tidligere, men sinnet toppet seg som følge av United-toppenes rolle i planene om en ny europeisk superliga.

Prosjektet ble annonsert 18. april med United som en av 12 deltakende klubber, men kun to døgn senere kollapset det etter massiv kritikk fra supportere og myndigheter.

I etterkant har eieren Joel Glazer skrevet to brev til fansen, der han beklager uroen superliga-kaoset skapte.

«Selv om sårene er ferske og det vil ta tid før arrene leges, er jeg bestemt på å gjenopprette våre tilhengeres tillit og lære av budskapet dere leverte med slik overbevisning», het det i et av brevene.

I brev nummer to lovet amerikaneren blant annet nye investeringer på Old Trafford, slik at fasilitetene for fansen skal bli blant de beste i Europa.

Kampstart torsdag er 21.15.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse