fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
14 mai 2021 21:56
Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB

Ap-toppen Else May Norderhus, stortingsrepresentant for  Møre og Romsdal Arbeiderparti  og påtroppende statsforvalter i Møre og Romsdal, er i hardt vær etter et Facebookinnlegg på skjærtorsdag .

I følge en en artikkel i VG i kveld, skrev hun følgende: 

«Kan se ut som NRK er blitt muslimsk». I etterkant innrømmet hun at hun hadde gått for langt og slettet denne linjen. Hun reagerte på Facebook på det hun mener er skjev NRK-formidling av religiøse høytider på Kristi himmelfartsdag men i etterkant har hun altså endret innlegget.

På Facebook fyrte hun løs mot det hun mener er NRKs manglende dekning av den kristne høytidsdagen – satt opp mot den fyldige dekningen av muslimenes feiring av avslutningen av fasten og ramadan.

I følge VG skrev hun videre: «Der vises kun reportasjer fra muslimenes helligdag id, uten å si noe om Kristi himmelfartsdag. Jeg vet jeg lever i et flerkulturelt samfunn, men hadde håpet at statskanalen hadde fått med seg at det er den kristne tro som er vår kulturs religion.»

Etter at Facebookmeldingen hadde fått over 500 kommentarer, innrømmet hun at hun gikk for langt i den første meldingen og endret den derfor tvert. – Jeg vil ikke at noen skal bli støtt av innlegget, sier Else-May Norderhus til VG fredag ettermiddag.

Hun fikk mange kommentarer på sin Facebook-post allerede torsdag – på Kristi himmelfartsdag. Både tilhengere og kritikere av FB-meldingen meldte seg på i kommentarfeltet.

Fagredaktør i NRK Nyhetsdivisjonen, Marius Tetlie svarer på spørsmål om hva NRK synes om Norderhus’ innlegg.

– Norderhus stiller spørsmål om NRK er blitt muslimsk. Hva tenker du om en slik tilnærming fra en stortingsrepresentant og kommende statsforvalter?

– Det utsagnet får stå for hennes egen regning. Vi har ingen synspunkter på det, sier Tetlie.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte