fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
21 mai 2021 11:30
Næringsminister Iselin Nybø (V) i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Næringsminister Iselin Nybø (V) i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Arrangører av store publikumsarrangementer som har måttet avlyse eller nedskalere, kan fra fredag søke om koronatilskudd for første halvdel av 2021.

Arrangører kan søke om tilskudd for arrangementer i perioden 1. januar til 30. juni 2021, opplyser Næringsdepartementet.

Tilskuddsordningen ble opprettet i 2020 og er blitt forlenget. Det er satt av 260 millioner kroner til ordningen i år, men med noen endringer i hvem som kan motta tilskudd.

Arrangementer med under 200 fysiske deltakere kan ikke søke om tilskudd, mot 350 deltakere tidligere, og arrangementet må ha vært planlagt før 1. januar 2021.

Ordningen gir 60 prosent av det faktiske underskuddet.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 5 måneder siden
  Denne problemstillingen er også diskutert her:

  https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/107993-uredelig-svertekampanje-for-meningsmaling-om-moreaksen

  Romsdalsaksen vil lede all trafikk utenom Molde. Vil ikke handelen i Molde tape på det? Romsdalsaksen ender i en bro på Lønset nær Hjelset. Hvordan kan det være fordelaktig for handelen i Molde sentrum?

  Romsdalsaksen som den nye E39 istedenfor ferger over Romsdalsfjorden, vil medføre økt trafikk i Fannefjordtunnelen, som er mye nærmere Molde sentrum enn en bro til Lønset. Om det i framtiden vil være behov for å utvide Fannefjordtunnelen, så vil det behovet derfor være størst hvis Romsdalsaksen bygges. Denne utvidelsen er uansett fylkeskommunens ansvar, siden det er en fylkesvei og ikke en del av E39. I tillegg kommer de gedigne ekstrakostnadene fylkeskommunen vil få med å skaffe fastlandsforbindelser til Otrøya og Aukra, som fylkeskommunen slipper å betale om Møreaksen bygges.

  Dersom fylkeskommunen dropper å utbedre Fannefjordtunnelen, selv med ekstra trafikk fra Romsdalsaksen, hevder noen det vil skape køer der, og mange fra Skåla og Åndalsnes vil måtte ta en omvei via Lønset, eller helt til Hjelset hvis traséen for Romsdalsaksen legges dit. Det er neppe et fortrinn for Romsdalsaksen med tanke på handelen i Molde.

  Om Romsdalsaksen er bygget, og fylket har bygget bro over Langfjorden, da vil trafikken som kommer ned Romsdalen og skal på andre sida av fjorden (Molde, Nordmøre etc.) ikke velge Romsdalsaksen, med mindre de skal til Sekken. For alle andre vil det være bedre å velge Langfjordbroen framfor Romsdalsaksen. Går reisen motsatt vei, er konklusjonen selvsagt fortsatt den samme. Konsekvensen er altså at når broen over Langfjorden kommer, så vil Romsdalsaksen miste en god del av trafikkgrunnlaget som isteden vil velge dagens trasé Molde – Åndalsnes.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 16 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte