Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 juli 2021 16:03
Del på Facebook
Flytrafikken på Oslo lufthavn har økt jevnt etter at regjeringen varslet nye reiseråd. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Flytrafikken på Oslo lufthavn har økt jevnt etter at regjeringen varslet nye reiseråd. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere nordmenn vil reise utenlands. Fra 5. juli letter regjeringen på reiserådene, og fra flere europeiske land slipper folk innreisekarantene.

– Bookingtallene til utlandet føk i været etter at regjeringen varslet endringer i reiserådene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

Med de nye reglene som trer i kraft mandag, blir flere europeiske land grønne på Folkehelseinstituttets smittekart. Reglene gjør at folk kan reise uten karanteneplikt og koronasertifikat.

Sterkere økning utover høsten

Eckhoff opplyser at selv om nordmenn flest har planlagt norgesferie i sommer, vil flere reise til utlandet fra august og utover høsten. Flykapasiteten er langt lavere enn tidligere, og SAS venter kun 40 prosent av en normal sommer for utenlandstrafikken.

– Det er planlagt langt færre fly til utlandet enn normalt, og dermed er det også et godt råd å være tidlig ute med bestilling dersom en ønsker å reise utenlands, sier han.

Avinor bekrefter at det trolig blir mer travelt på norske flyplasser framover, og fra neste uke venter de 30.000-35.000 passasjerer på Oslo lufthavn. Antallet vil øke utover i juli.

– Vi har sett en jevn strøm av passasjerer. Det er ikke en spesiell økning akkurat fra dag til dag, men det går jevnt oppover, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Prestaasen i Avinor til NTB.

Avinor anbefaler at folk som skal til utlandet, forbereder seg godt og beregner god tid på flyplassen.

annonse

Sterk økning i europareiser med Norwegian

Hos Norwegian begynte utenlandsbookingene å øke allerede 18. juni, da Utenriksdepartementet opphevet reiserådene for EØS, Schengen og Storbritannia slik at flere kunne reise utenlands.

– Generelt er etterspørselen etter flyreiser følsom overfor regjeringens reiseråd, men når reglene først lettes, går det raskt med bookingene, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian til NTB.

Norwegian melder at middelhavsdestinasjonene Spania og Hellas er spesielt populære i år, men at mange også reiser til storbyene Barcelona, Berlin og Paris.

– Nordmenn vil gjerne ut å reise i sommer, det er tydelig, sier Hjørnholm.

Ikke en normal høysesong for danskebåten

Fredag seilte danskebåten til DFDS Seaways fra København til Oslo for første gang på over et halvt år. Danmark, som er et populært reisemål for ferieglade nordmenn, var ikke blant de helgrønne landene på FHIs oppdaterte smittekart. Der er det kun Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland som blir grønne, mens favoritten København forblir oransje.

– Vi forventer flere bookinger de neste par månedene, men vi tror ikke det blir like gode passasjertall som en normal høysesong før korona, sier kommunikasjonssjef Nicole Seroff i DFDS til NTB.

– Alt kommer an på om det er lett å reise eller ikke, og det gjelder både for dansker og nordmenn. Så selvfølgelig ønsker vi at Norge reduserer eller fjerner reisebegrensningene så det blir lettere for folk å reise inn og ut, sier hun.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte