Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 november 2021 19:26
Del på Facebook
– Migrantstrømmen har pågått siden i sommer, og vi har sett en kraftig forverring i løpet av de siste dagene. Dette er noe Lukasjenko-regimet har lagt aktivt til rette for, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
– Migrantstrømmen har pågått siden i sommer, og vi har sett en kraftig forverring i løpet av de siste dagene. Dette er noe Lukasjenko-regimet har lagt aktivt til rette for, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hviterussland har det fulle og hele ansvar for migrantstrømmen til grensene mot Polen og Litauen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

– Denne krisen skyldes hviterussiske myndigheters kyniske bruk av sårbare mennesker som et utenrikspolitisk pressmiddel, skriver Huitfeldt i en epost til NTB.

Hun legger til at vi står overfor «en bekymringsfull og uoversiktlig humanitær situasjon ved den polsk-hviterussiske grensen».

– Utnyttelsen av migranter viser dette regimets sanne ansikt. Vi står i full solidaritet med Polen, Litauen og EU i deres forsøk på å håndtere krisen som hviterussiske myndigheter har skapt ved EUs yttergrenser, skriver hun videre.

Utenriksministeren understreker at Norge sammen med nære partnere vil opprettholde presset mot Lukasjenko-regimet «for dets grove menneskerettighetsbrudd og aggressive opptreden overfor naboland».

Det har den siste tiden kommet en rekke rapporter om at migranter og flyktninger blir presset over grensa til Polen av hviterussiske grensevakter, for så å bli presset tilbake til Hviterussland av polske vakter.

Nato mener Hviterussland bruker migrantene som en brikke i et spill for å legge press på EU, og sier at landets handlinger er uakseptable. Bekymringen for situasjonen for flyktningene på grensa øker, spesielt nå som vinteren nærmer seg.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Geir M Punnerud 17 timer siden Møreaksen sjanselaus i NTP
Om dette blir realisert, at Ma aldri blir bygd, er musikk for mine ører.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse