Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
25 november 2021 09:20
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB

Møre og Romsdal fylkeskommune oppfordrer kommuner, organisasjoner og næringslivet til å lyse opp hele fylket for å markere starten på Frivilligheten sitt år 5. desember, skriver fylkeskommunen.

Den nasjonale markeringen starter søndag 5.desember, på FN sin internasjonale frivilligdag, og blir avsluttet på samme dato i 2022 . Året skal feire det viktige lagarbeidet som alle de frivillige bidrar med. Møre og Romsdal fylkeskommune oppfordrer til å markere oppstartsdagen med en lysfest som for eksempel lysmarsj med hodelykt eller fakler, eller vardebrenning.

Lyse opp hele fylket

– En lysfest midt i den mørkeste årstida er en fin innledning av året. Nå ønsker vi at kommuner og organisasjoner blir med og lyser opp samfunnet sitt på en fin og trygg måte. Vi håper også at året skal bidra til å øke deltagelsen i frivillige organisasjoner. Det er ikke minst viktig etter pandemien, som har rammet frivilligheten hardt, sier leder for seksjon for folkehalsbånd, idrett og friluftsliv, Rigmor Hustad Holen. Hun understreker at vardebrenninga selvsagt må skje på en trygg måte og på rett plass.

Aktiviteter hele året

Det er Frivillighet Norge som har regien på den nasjonale markeringen, og gjennom året vil det bli mange aktiviteter, både i fylket og ellers i landet.

I Møre og Romsdal skal frivilligheten få et særlig løftet i uke 23, kalle «Vår uke». Dette vil være en uke hvor frivillige lag og organisasjoner har markeringer i hele fylket og viser fram aktiviteten sin.

Viktig for lokalsamfunnene

– Vi vet alle at frivillige i hele Møre og Romsdal gjør en enorm innsats for å skape gode, inkluderende og betrygge lokalsamfunn. Vi er derfor svært glade for å kunne være med på markeringen av dette året, sier Marit Nerås Krogsæter, som både er leder i kultur,- nærings,- og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune og leder i arbeidsgruppen for fylkeskommunen sin markering.

– Vi ønsker å synliggjøre den frivillige innsatsen som blir gjort i fylket. Jeg gleder meg til å se hva vi får til, og det blir spennende å se hvordan kommuner og organisasjoner vil markere året, sier Nerås Krogsæter.

Hun oppfordrer alle om å starte planleggingen av «Vår uke» i uke 23, enten alene eller sammen med andre. Hun oppfordrer også organisasjonene til å invitere kommunene til å bli med på festen.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte