Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
25 november 2021 09:20
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møre og Romsdal fylkeskommune oppfordrer kommuner, organisasjoner og næringslivet til å lyse opp hele fylket for å markere starten på Frivilligheten sitt år 5. desember, skriver fylkeskommunen.

Den nasjonale markeringen starter søndag 5.desember, på FN sin internasjonale frivilligdag, og blir avsluttet på samme dato i 2022 . Året skal feire det viktige lagarbeidet som alle de frivillige bidrar med. Møre og Romsdal fylkeskommune oppfordrer til å markere oppstartsdagen med en lysfest som for eksempel lysmarsj med hodelykt eller fakler, eller vardebrenning.

Lyse opp hele fylket

– En lysfest midt i den mørkeste årstida er en fin innledning av året. Nå ønsker vi at kommuner og organisasjoner blir med og lyser opp samfunnet sitt på en fin og trygg måte. Vi håper også at året skal bidra til å øke deltagelsen i frivillige organisasjoner. Det er ikke minst viktig etter pandemien, som har rammet frivilligheten hardt, sier leder for seksjon for folkehalsbånd, idrett og friluftsliv, Rigmor Hustad Holen. Hun understreker at vardebrenninga selvsagt må skje på en trygg måte og på rett plass.

Aktiviteter hele året

Det er Frivillighet Norge som har regien på den nasjonale markeringen, og gjennom året vil det bli mange aktiviteter, både i fylket og ellers i landet.

I Møre og Romsdal skal frivilligheten få et særlig løftet i uke 23, kalle «Vår uke». Dette vil være en uke hvor frivillige lag og organisasjoner har markeringer i hele fylket og viser fram aktiviteten sin.

annonse

Viktig for lokalsamfunnene

– Vi vet alle at frivillige i hele Møre og Romsdal gjør en enorm innsats for å skape gode, inkluderende og betrygge lokalsamfunn. Vi er derfor svært glade for å kunne være med på markeringen av dette året, sier Marit Nerås Krogsæter, som både er leder i kultur,- nærings,- og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune og leder i arbeidsgruppen for fylkeskommunen sin markering.

– Vi ønsker å synliggjøre den frivillige innsatsen som blir gjort i fylket. Jeg gleder meg til å se hva vi får til, og det blir spennende å se hvordan kommuner og organisasjoner vil markere året, sier Nerås Krogsæter.

Hun oppfordrer alle om å starte planleggingen av «Vår uke» i uke 23, enten alene eller sammen med andre. Hun oppfordrer også organisasjonene til å invitere kommunene til å bli med på festen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte