Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
26 november 2021 15:27
Del på Facebook
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at helsemyndighetene vurderer om det er nødvendig med nye tiltak i forbindelse med den nye virusvarianten med mange endringer i spike-proteinet.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at helsemyndighetene vurderer om det er nødvendig med nye tiltak i forbindelse med den nye virusvarianten med mange endringer i spike-proteinet.Foto: Terje Bendiksby / NTB

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at helsemyndighetene nå jobber med å vurdere ulike tiltak i forbindelse med den nye virusvarianten.

– FHI jobber nå med å innhente mer informasjon om den nye virusvarianten. Helsemyndighetene følger situasjonen nøye og vurderer ulike tiltak, skriver hun i en epost til NTB.

NTB er kjent med at regjeringen fredag satt i møter for å vurdere situasjonen.

Til VG sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) at regjeringen vil komme tilbake med en rask oppfølging av denne saken.

– Det er klart at vi følger smittesituasjonen veldig nøye, og vi er på vakt mot nye oppblomstringer under pandemien. Så det vil komme en avklaring relativt raskt. sier hun.

Innreiserestriksjoner i flere land

Den nye virusvarianten som har minst 30 mutasjoner i spike-proteinet, har ført til at EU-kommisjonen har foreslått stans i flytrafikken fra land sør i Afrika. Storbritannia, Italia og Tyskland har allerede innført dette.

– Det internasjonale samfunnet bør ta et felles ansvar for å stoppe spredningen av denne nye varianten. EU-kommisjonen har foreslått å nødstanse alle flyginger fra sørlige Afrika. Norge har ingen direktefly fra Afrika, sier Kjerkol.

Hun trekker videre fram at det nylig er gjort endringer i innreisetiltakene i Norge.

annonse

– Innstramminger iverksatt

– Vi har nylig strammet inn på innreisetiltakene. Blant annet må alle over 16 år registrere seg før ankomst til Norge, sier hun.

Videre er det krav om negativ test før avreise, innreisekarantene og testing etter ankomst for alle reisende over 18 år fra land utenfor EØS og Schengen-området eller Storbritannia, dersom de ikke har verifiserbart koronasertifikat.

Verdens helseorganisasjon (WHO) gikk tidligere fredag ettermiddag ut og advarte mot rask innføring av nye reiserestriksjoner på grunn av virusvarianten.

Rop etter tiltak fra Frp og KrF

Flere norske politikere har likevel vært ute og etterspurt nettopp dette. Blant dem er KrFs Kjell Ingolf Ropstad, som mener at Norge bør innføre karantene eller flystans fra land sør i Afrika på lik linje som EU, Storbritannia og Italia.

Det er ikke direktefly fra de seks landene Sør-Afrika – Namibia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe og Botswana – til Norge.

Også Frp har bedt regjeringen å følge opp med strengere kontroll av personer fra de landene som ankommer Norge.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 5 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte