Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
05 desember 2021 13:03
Del på Facebook
Arild Hermstad, nestleder i MDG, sier «Kristiansund kommune skyter seg selv i foten dersom de setter i gang med nedbyggingen av naturområdet Bolgneset. Det er et av de grelleste eksemplene på kommunal inkompetanse i landet». Fra venstre Arild Hermstad. Deretter Gro Santi Johnsen og Ralph Herter fra MDGs lokallag i Kristiansund. Foto: MDG
Arild Hermstad, nestleder i MDG, sier «Kristiansund kommune skyter seg selv i foten dersom de setter i gang med nedbyggingen av naturområdet Bolgneset. Det er et av de grelleste eksemplene på kommunal inkompetanse i landet». Fra venstre Arild Hermstad. Deretter Gro Santi Johnsen og Ralph Herter fra MDGs lokallag i Kristiansund. Foto: MDG

Arild Hermstad, nestleder i MDG, var mandag 22. november i Kristiansund for å møte lokallaget, delta i debatt om fremtidens arbeidsplasser i Kristiansund med basesjef Stein Arve Olsen på Vestbase, bedriftsbesøk ved Nedre Frei Gård, samt for å besøke Bolgneset , som kommunen planlegger å bygge ned til fordel for næringsområde.

Hermstad mener prosjektet må stoppes og at det burde vært ulovlig for norske kommuner å ødelegge slike verdifulle kystområder. Å gi dispensasjon til dette burde aldri kommet på tale. Strandloven er bortimot verdiløs når dette har blitt tillatt.

Hermstad sier:
«Kristiansund kommune skyter seg selv i foten dersom de setter i gang med nedbyggingen av naturområdet Bolgneset. Det er et av de grelleste eksemplene på kommunal inkompetanse i landet. Her ofres verdifullt stykke kystnatur med viktige biologiske verdier og flere rødlistearter, uten at det fins et troverdig næringsprosjekt for dette området. En næringspark på Bolgneset vil ha et begrenset antall bruksområder, da det ligger ekstremt værutsatt og har dårlig tilgang til infrastruktur i nærheten. Det vil kreve enorme summer å ha nødvendig infrastruktur for at dette skal bli attraktivt. Samtidig fins det rikelig på gode næringslokaler allerede i kommunen. Store arealer står også ledige i nabokommunen Averøy.»

– Det er kort fortalt hull i hodet at Kristiansund kommune gjør seg sjøl den bjørnetjenesten og viser at de er fullstendig utdatert i sin tankegang om å legge til rette for framtidens arbeidsplasser. Framtidens jobber er grønne, og da kan man ikke ødelegge mer enn to kilometer med verdifull kystnatur under dekke at det kanskje kan bli behov for disse arealene i fremtiden. Det er ikke slik man skaper et grønt skifte, sier Ralp Herter og Gro Santi Johnsen fra MDG i Kristiansund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hermstad sier at MDG krever en ny naturpolitikk i Norge som nekter kommuner å bygge ned strandsonen på denne måten.

– Staten burde vernet dette området for å hindre den hodeløse raseringen som flertallet i bystyret ønsker seg. Det er veldig bra at mange er imot prosjektet i kommunen og jeg håper at protestene fører frem. Mange av de som er berørt av utbyggingen, ikke minst i byggefasen (på over 8 år), har allerede mer enn nok ulemper fra asfaltverket og Franzefoss. Det kan se ut som om kommuneflertallet ikke bryr seg om folks rett til å leve gode liv og ha tilgang til natur og støyfrie omgivelser. Dette prosjektet vil bli svært dyrt for kommunen. Man risikerer at det eneste som kommer ut av det er at en entreprenør får solgt masse stein. Det er rett og slett skremmende hvordan kommunen her har lagt seg på rygg for et så elendig prosjekt uten reelle utsikter til å skape noe annet enn et svært naturødeleggende sår i landskapet, avslutter han.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Atle Brokjøb · 8 måneder siden
    Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt miljøvennlig asfalt på beboeres bekostning. 
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFlertallet her vil vel si at det er DU som må ta deg sammen...! ;)Les tidligere kommentarer nå Sundsbø. :)
Alf Helge Fevaag 3 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenMitt forslag er heller vrangforestillinger få grunn av at de lever i sin egen "alternative virkelighet"... :)
Rolf Erik Pedersen 15 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDet er nok slik det ser ut.Agendaen er lett synlig, Argumentene deres holder ihvertfall ikke i det hele tatt. Triksing med tall, ...
Terje Sundsbø 17 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagJa, Fevaag, gjør det du.
Rolf Erik Pedersen 21 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøHar Riksantikvaren bestemme dette alene?Har en vis følelse at Stortinget står litt over Riksantikvaren?Det samme gjelder vel for Kystverket også!Tror ...
Alf Helge Fevaag 22 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er vel heller at han tror at alle som skal krysse Romsdalsfjorden må innom rådhusplassen på Molde først... :DD
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte