Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Redningsselskapet / NTB
Foto: Redningsselskapet / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Lasteskip på grunn ved Kristiansund

Lasteskipet Polfoss har gått på grunn på Skorpa i Kristiansund kommune. Skipet er 89 meter langt. Ifølge Tidens Krav skjedde grunnstøtingen i Dalasundet.

– Så langt ser det ikke ut til å være noen lekkasje. Båten er imidlertid så stor at vi ikke kan få gjort noe med dette alene når det blåser så kraftig som det gjør, sier skipper Jørgen Nygård på redningsskøyta Erik Bye.

Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær

Ekstremværet Gyda er over, men uværet preger fortsatt trafikken på fjellovergangene. Blant annet har E6 Dovrefjell og riksvei 7 Hardangervidda vært stengt i natt.

Det samme gjelder riksvei 13 Vikafjellet, riksvei 15 Strynefjellet, riksvei 52 Hemsedalsfjellet, fylkesvei 27 Venabygdsfjellet, fylkesvei 50 Hol-Aurland, fylkesvei 53 Tyin-Årdal og fylkesvei 705 Stugudal-Brekken. I nord er en rekke fjelloverganger stengt, blant dem E6 Saltfjellet.

11.597 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 11.597 koronasmittede i Norge. Det er 3.718 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 7.888 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 5.360, så trenden er stigende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere busser og lastebiler i trafikkuhell i Hallingdal

To lastebiler, tre busser og en minibuss var i natt involvert i et trafikkuhell på riksvei 52 ved Robro i Gol kommune. Det meldes om svært glatt føre.

Om bord i bussene var rundt 200 danske skiturister. Ingen ble skadd i uhellet, og danskene er hentet av andre busser for innlosjering på hotell.

Rekordhøyt handelsoverskudd i Kina

Solid global etterspørsel gjorde at Kinas eksport steg kraftig i fjor og nådde rekordnivå, viser handelsstatistikk fra landets tollmyndigheter i dag.

Eksportveksten var på 29,9 prosent fra året før, mens importen steg 30,1 prosent. Kinas samlede. handelsoverskudd havnet på 5.858 milliarder kroner. Landets handelsoverskudd overfor USA steg 25 prosent og endte på 343 milliarder kroner.

Blinken: Nord-Korea søker oppmerksomhet

USAs utenriksminister Antony Blinken mener at Nord-Koreas rakettester kan ha som mål å gi landet økt oppmerksomhet. I et TV-intervju med MSNBC kaller han testene destabiliserende og farlige, og han oppfordrer Nord-Korea på nytt til samtaler med USA.

Onsdag varslet USA nye sanksjoner mot fem nordkoreanere, og landet foreslår i tillegg at det innføres nye FN-sanksjoner. I natt norsk tid svarte en talsmann for Nord-Koreas utenriksdepartement at USA med hensikt bidrar til å eskalere situasjonen, og at Nord-Korea kan bli tvunget til å innta en kraftigere og tydeligere reaksjon.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenIngen av kravene til hovedfarled lar seg oppfylle med Romsdalsaksen.Riksantikvaren er øverste instans i vernesaker.
Terje Sundsbø 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er kun et fåtall konsulentselskaper som er kvalifiserte til å foreta KS2-analyser. Men du stoler vel heller ikke på ...
Rolf Erik Pedersen 10 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøDet er mange klassifiseringen for hovedfarled. Dette burde du vite, før du uttaler deg.Riksantikvaren avgjør ikke så viktige saker alene?
Rolf Erik Pedersen 10 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøVi får håpe på at bindingene mellom departementene ikke er "kompis" preget, slik at det blir en nøytral og seriøs ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDette er et svadasvar fra deg. Du slenger jo bare ut av deg påstander du ikke kan forsvare med annet ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagIstedenfor å bare å gjenta disse tåpelige kommentarene dine, kan du heller påpeke hva som er mine fantasitall og alternativ ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte