Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 januar 2022 05:35
Foto: Redningsselskapet / NTB
Foto: Redningsselskapet / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Lasteskip på grunn ved Kristiansund

Lasteskipet Polfoss har gått på grunn på Skorpa i Kristiansund kommune. Skipet er 89 meter langt. Ifølge Tidens Krav skjedde grunnstøtingen i Dalasundet.

– Så langt ser det ikke ut til å være noen lekkasje. Båten er imidlertid så stor at vi ikke kan få gjort noe med dette alene når det blåser så kraftig som det gjør, sier skipper Jørgen Nygård på redningsskøyta Erik Bye.

Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær

Ekstremværet Gyda er over, men uværet preger fortsatt trafikken på fjellovergangene. Blant annet har E6 Dovrefjell og riksvei 7 Hardangervidda vært stengt i natt.

Det samme gjelder riksvei 13 Vikafjellet, riksvei 15 Strynefjellet, riksvei 52 Hemsedalsfjellet, fylkesvei 27 Venabygdsfjellet, fylkesvei 50 Hol-Aurland, fylkesvei 53 Tyin-Årdal og fylkesvei 705 Stugudal-Brekken. I nord er en rekke fjelloverganger stengt, blant dem E6 Saltfjellet.

11.597 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 11.597 koronasmittede i Norge. Det er 3.718 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 7.888 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 5.360, så trenden er stigende.

Flere busser og lastebiler i trafikkuhell i Hallingdal

To lastebiler, tre busser og en minibuss var i natt involvert i et trafikkuhell på riksvei 52 ved Robro i Gol kommune. Det meldes om svært glatt føre.

Om bord i bussene var rundt 200 danske skiturister. Ingen ble skadd i uhellet, og danskene er hentet av andre busser for innlosjering på hotell.

Rekordhøyt handelsoverskudd i Kina

Solid global etterspørsel gjorde at Kinas eksport steg kraftig i fjor og nådde rekordnivå, viser handelsstatistikk fra landets tollmyndigheter i dag.

Eksportveksten var på 29,9 prosent fra året før, mens importen steg 30,1 prosent. Kinas samlede. handelsoverskudd havnet på 5.858 milliarder kroner. Landets handelsoverskudd overfor USA steg 25 prosent og endte på 343 milliarder kroner.

Blinken: Nord-Korea søker oppmerksomhet

USAs utenriksminister Antony Blinken mener at Nord-Koreas rakettester kan ha som mål å gi landet økt oppmerksomhet. I et TV-intervju med MSNBC kaller han testene destabiliserende og farlige, og han oppfordrer Nord-Korea på nytt til samtaler med USA.

Onsdag varslet USA nye sanksjoner mot fem nordkoreanere, og landet foreslår i tillegg at det innføres nye FN-sanksjoner. I natt norsk tid svarte en talsmann for Nord-Koreas utenriksdepartement at USA med hensikt bidrar til å eskalere situasjonen, og at Nord-Korea kan bli tvunget til å innta en kraftigere og tydeligere reaksjon.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 36 minutter siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
70% av befolkningen i Kristiansund driter i hvilket fylke de tilhører og flertallet av de som har en mening stortrives ...
@Terje G. FinnøyFor flertallet av de som krysser Romsdalsfjorden er Møreaksen raskest. Det er kun 25% av de som krysser Romsdalsfjorden som ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
@Terje SundsbøOg her vrir og vender du igjen.Romsdalsaksen er kortest, flatest og mest fremtidsrettet som trase mellom Ålesund og Bergsøy.SVV og ...
@Terje G. FinnøyTrafikktellingene viser at kun 40% av de som krysser Romsdalsfjorden passerer Røbekk. Tilhengerne av Romsdalsaksen omgår fakta. For Romsdalsaksen vil ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte