Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
12 februar 2022 16:12
Del på Facebook
Per Atle Stenberg startet i februar 2022 som fast ansatt SLT-koordinator i Kristiansund kommune. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune
Per Atle Stenberg startet i februar 2022 som fast ansatt SLT-koordinator i Kristiansund kommune. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per Atle Stenberg startet i jobben som SLT-koordinator for få dager siden. Per Atle kommer fra mange år som politibetjent i Møre og Romsdal politidistrikt, der han jobbet som forebygger, skriver Kristiansund kommune.

Som SLT-koordinator vil forebygging være en stor del av jobben fortsatt. Da Per Atle jobbet i politiet tok han videreutdanning innenfor kriminalitetsforebyggende politiarbeid, noe han mener vil komme godt med i denne jobben.

– Vi ønsker å samordne alle lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak i kommunen. Det er mange gode krefter som jobber forebyggende, og vi ønsker å samordne disse kreftene på tvers av enheter og tjenesteområder, sier Tone Lyngvær Kvammen, som er leder Forebyggende helsetjenester i kommunen. Lyngvær Kvammen ser virkelig frem til å se resultater av å få denne etterlengtede koordinatoren på plass.

Oppgaver

Per Atle Stenberg ser frem til å ta fatt på oppgavene som SLT-koordinator. Han ser også frem til å bygge på kunnskapen han allerede har om ulike virkemidler som finnes og ikke minst gleder han seg til å dra ut å møte ungdommene.

Per Atle brenner for ungdommen og at de skal kunne oppleve mestring. Da han jobbet i Politiet hadde han 40% permisjon, en periode, og jobbet hos Møre og Romsdal fylkeskommune. Der besto oppgaven blant annet i å bygge opp tilbudet i Klubba på Caroline Kino, som nå Bakgården ungdomshus driver.

Og formålet med prosjektet er at ungdom skal få oppleve mestring innen for et felt som er litt sett ned på av foreldregenerasjonen, og feltet omfatter alt innen datakultur, ikke bare spilling. Her skal de få muligheten til å programmere, lage 3D-modeller redigere filmer og slike oppgaver, forteller Per Atle.

Hver tirsdag og torsdag er det åpent hus i Klubba.

Per Atle skal være den som har oversikt over kommunens ulike tilbud. Han er den du tar kontakt med om du er kontaktlærer og har behov for veiledning eller mer informasjon om hva som finnes av muligheter og utfordringer innenfor temaet.

Samarbeid med andre kommuner etterhvert

Kristiansund kommune er vertskommune for flere hybelboere fra våre omlandskommuner. Når SLT-funksjonen har blitt godt etablert i Kristiansund ønsker vi å søke samarbeid med disse kommunene for å sikre bedre oppfølging og koordinere tjenester i overganger for ungdom i risiko., forteller Tone Lyngvær Kvammen.

Hva er SLT-modellen?

SLT står for Samordning av Lokale rus og kriminalitetsforebyggende Tiltak. 

SLT-modellen er et hjelpemiddel for å samordne rus og kriminalitetsforebyggende tiltak for barn og unge. I en kommune er det mange enkeltpersoner og offentlige instanser som bidrar i dette arbeidet. Modellen bidrar til å koordinere informasjon, kunnskap og ressurser mellom kommunale aktører og politi, samt næringsliv og frivillige organisasjoner når dette er naturlig.

Alle norske kommuner kan ta i bruk SLT-modellen, og i dag benyttes SLT i rundt 180 kommuner. Sekretariatet for konfliktrådene (Sfk) har det nasjonale ansvaret for faglig oppfølging og støtte til SLT-samarbeidet i kommunene. Dette omfatter blant annet tilbud om opplæring, kurs, konferanser og nettverksmøter.

Hva gjør en SLT-koordinator i Kristiansund kommune?

SLT-koordinator arbeider på system, administrativt og operativt nivå. Arbeidsoppgaver er varierte og her er noen nøkkeloppgaver: 

  • SLT-koordinator er fast deltaker i politiråd.
  • SLT-koordinator leder koordineringsgruppe i kommunen for å sikre at alle som driver med rus- og kriminalforebyggende arbeid møtes regelmessig, oppnår en felles problemforståelse og samordner sine tiltak. 
  • SLT skal inneha en funksjon der bekymring/opplysninger kan meldes og håndteres, veiledes inn i rett tiltak/tjeneste. En funksjon med godt overblikk over tiltak og tjenester i kommunen og politi.  SLT-koordinator skal også selv følge opp ungdom i risiko.  
  • SLT-koordinator skal være en pådriver og koordinere samarbeid rundt forebyggende tiltak mot rus og kriminalitet. 
  • Kristiansund kommune er vertskommune for flere hybelboere fra våre omlandskommuner. Når funksjonen har blitt etablert i egen organisasjon er det ønskelig på sikt å etablere og eller delta i eksisterende samarbeidsstrukturer med Averøy, Gjemnes, Tingvoll, Smøla og Aure. Samarbeidet vil være på utførernivå hvor SLT-koordinator vil være bindeleddet for omlandskommunene. Målet er bedre samhandling og samordning av tiltak på tvers av kommunegrensene. Sikre bedre oppfølging av ungdom i risiko. Mere tilrettelagte tjenester i overgangen til videregående skole, samt koordinerte overganger fra kommune til kommune. 
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse