Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 mars 2022 07:02
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre sier det ikke er aktuelt å skyve på klimamålene, som Sp mener det trengs ny diskusjon om. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Statsminister Jonas Gahr Støre sier det ikke er aktuelt å skyve på klimamålene, som Sp mener det trengs ny diskusjon om. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

– For Arbeiderpartiet ligger klimamålene fast, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) som svar på Sps utspill om å skyve på Norges klimamål.

I en epost til NTB om utspillet svarer Støre at Senterpartiet står fritt til å diskutere hvilke politiske saker de vil på sitt landsstyremøte. Han gir imidlertid samtidig en kald skulder til selve forslaget.

– Nei, for Arbeiderpartiet ligger klimamålene fast, det slår også Hurdalsplattformen fast, sier Støre.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad etterlyste på landsstyremøtet mandag en mer nyansert debatt om elektrifisering av sokkelen og åpnet for at det kan ta lenger tid å nå klimamålene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Elefanten i rommet blir i så fall at klimamålet i 2030 kan bli noe utsatt, men det må vi ta en ærlig diskusjon om, sa Arnstad.

Støre mener Norge kan nå klimamålene innen 2030.

– Ja, det kan vi klare, men det vil kreve mye av oss. Det vil ikke holde å bare gjøre mindre av det som gir utslipp i dag, vi er også nødt til å ha en aktiv næringspolitikk som gir oss mer og flere fornybare løsninger vi trenger mer av, her hjemme og i verden rundt oss, sier Støre i eposten til NTB.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte