Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 april 2022 06:05
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 27. april.

Jordbrukets krav overleveres Landbruks- og matdepartementet (LMD)

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag leverer sine felles krav til staten ved Landbruks – og matdepartementet, og holder pressekonferanse klokken 11. Landbruksminister Sandra Borch har på forhånd spådd at dette blir tidenes tøffeste landbruksoppgjør. Bakteppet er krigen i Ukraina og galopperende kostnader på alle fronter – både for gjødsel, elektrisitet og drivstoff.

Annonse
Annonse

Søkertall til høyere utdanning

Samordna opptak presenterer søkertallene til universiteter, høyskoler og fagskoler. Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) har kalt inn til pressekonferanse om statistikken. Da får vi svar på hvilke skoler flest har søkt seg til – og om søkertallene er høyere eller lavere enn i tidligere år.

Finansministeren til spørretimen

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) blir onsdag grillet av opposisjonen under Stortingets muntlige spørretime.

Annonse
Annonse

Ukraina-møte i Sikkerhetsrådet

Krigen i Ukraina raser videre. FNs sikkerhetsråd holder uformelt møte om påståtte forbrytelser i landet, og USAs utenriksminister Antony Blinken vitner i en kongresshøring om krigen. Verdens turistorganisasjon skal også diskutere hvorvidt Russland skal ekskluderes fra organisasjonen. Langs bakken har Ukrainas støttespillere forsøkt å trappe opp våpenstøtten til landet, men tirsdag ble det meldt at Russland angriper forsyningslinjer for vestlige våpen.

EU-kommisjonen legger fram koronastrategi

EU-kommisjonen skal etter planen legge fram neste trinn i sin strategi for å håndtere covid-19. De skal også legge fram forslag som skal forhindre knebling av journalister og varslere, samt et forslag om lovlig migrasjon og digitalisering av visumprosedyrer.

Rosenborg velger ny styreleder

Det holdes onsdag årsmøte i den norske storklubben Rosenborg, der det blant annet skal velges ny styreleder. I tillegg må de erstatte Rune Bratseth, som mandag trakk seg fra styret med umiddelbar virkning. Tore Strømøy har lansert seg selv som motkandidat til Cecilie Gotaas Johnsen, som er innstilt som valgkomiteens lederkandidat i klubben.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 20 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse