Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 mai 2022 09:23
Del på Facebook
Hovedindeksen på Oslo Børs falt med over 1,6 prosent etter åpning torsdag, og følger dermed gårsdagens rekordfall på de amerikanske børsene.Foto: Erik Johansen / NTB
Hovedindeksen på Oslo Børs falt med over 1,6 prosent etter åpning torsdag, og følger dermed gårsdagens rekordfall på de amerikanske børsene.Foto: Erik Johansen / NTB

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,23 prosent til 1 223,25 poeng ved børsslutt torsdag i 16.30-draget. Eksperter tror resesjonfrykt i USA er noe av årsaken.

Det markante børsfallet i USA onsdag fortsetter å prege den norsken børsen, som faller med 1,23 prosent. Hovedindeksen har nå en oppgang på 1,8 prosent så langt i år, og et fall på nesten fem prosent den siste måneden, ifølge DN.

Børsfallet på Wall Street onsdag var det kraftigste siden juni 2020, da økonomien var hardt rammet av koronakrisen. Årsaken til fallet er frykt for en ny resesjon og en strammere pengepolitikk. Også de asiatiske børsene falt kraftig natt til torsdag.

Tungvekterne Equinor og Norsk Hydro har bidratt til børsfallet på Oslo-børsen og er ned med henholdsvis 3,1 og 1 prosent.

Generell frykt i markedene

– Årsaken er at de melder om tegn til lavere etterspørsel, samt at energi- og lønnskostnader ikke lenger kan overføres til kundene via økte utsalgspriser, sier sjefstrateg Christian Lie i Formue til DN.

Ifølge Lie er det nå en generell frykt i markedene for en resesjon i amerikansk og global økonomi, noe som vil påvirke sektorene på Oslo Børs negativt, skriver avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I USA er teknologibørsen ligger Nasdaq på rundt 0 prosent, S&P 500 ned 0,3 prosent og Dow Jones er ned 0,8 prosent torsdag ettermiddag.

Dempet av oljeprisoppgang

Fallet på Oslo Børs ble likevel noe dempet på grunn av en fortsatt økende oljepris. Noen minutter etter åpning ble et fat nordsjøolje omsatt for 108,8 dollar – opp med 0,3 prosent.

– Oljeprisen holder seg godt. Nok en gang så kommer børsen etter forholdene til å være en relativt trygg havn, sier forvalter Kristian Tunaal i Alfred Berg til E24.

Også de største europeiske aksjeindeksene blør etter den amerikanske nedturen. I Frankfurt går DAX 30-indeksen ned med 1,2 prosent, mens i Paris faller CAC 40 med 1,5 prosent. I London faller FTSE 100 også med 2,1 prosent torsdag ettermiddag.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte