Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
27 mai 2022 12:30
Del på Facebook

Under får du en oversikt over hva som skjer i Kristiansundsregionen i helga, fredag til søndag.

Artikkelen er et utdrag av hovedkalenderen på KSU.NO – Hva skjer, som viser en enda større oversikt over kommende arrangementer frem i tid. Følg med – flere spennende ting på gang rundt dette konseptet.

 Fredag
 • 27.05.2022 15:00 - 29.05.2022 18:00

  Hydro Cup, en an midtnorges største og eldste fotballturneringer går av stabelen 27.Mai

 • 20:00 Medlemskveld og konsert med Petter & Ulvene
  Dødeladen Restaurant og Catering AS, Skippergata 1, 6507 Kristiansund N.

  27.05.2022 20:00 - 23:00

  Statusrapport fra Innlendingen! Hva skjer fremover? Lyst til å være mer involvert i foreningen? Få nye venner? Ved å delta i ulike komitéer vil du kunne være med på å utvikle tilbudet på Innlandet, verdens beste øy å bo på.
  Et flunkende nytt og flott lyd- og lysutstyr er på plass takket være støtte fra Kulturrom og innsamling via Spleis der mange av dere har bidratt. Vi markerer dette ved å invitere til konsert.
  Rett etter medlemsmøte er det nemlig klart for gjenhør med trioen Petter & Ulvene. Gutta tilbringer våren som husband på Dødeladen Café, det satses på en konsert i måneden, og publikumsoppslutningen er stadig økende. Som tidligere er det børstet støv av et knippe coverlåter, som burde passe fint for anledningen. Sjangermessig er låtutvalget spredt over et vidt spekter, men tilsatt en dæsj kontrabass, noen sleazy jazzcorder så blir de uansett "ulvifisert".

  Nytt denne kvelden er at trioen utvides med et medlem til. Hvem gjesteartisten er? Ja, det må du nesten møte opp for å finne ut av. Det er hemmelig, enn så lenge :)

  Gratis inngang for medlemmer av Innlendingen. Ellers, CC: kr. 150,- som betales i døra. Konsertstart ca kl. 21.00.

 • 20:00 Jolly Jumper & Big Moe m/ The Jimbo Jambo Band
  Kulturfabrikken Klubbscenen Kristansund.

   

  Dørene åpner 20:00
  Konsert 21:30

  Jolly Jumper & Big Moe er for tiden full av energi, og i 2022 kan de se tilbake på 30 år sammen på veien. Kjell Inge Brovoll, alias Jolly Jumper og Jan Erik Moe, alias Big Moe, er blant eliten innen norske blues, og har de siste 30 årene vært blant de mest populære og
  etterspurte til festivaler og klubb konserter i både inn og utland. Denne gang har de med seg The Jimbo Jambo Band

  Stilen vi snakker om er ekte akustisk Amerikansk country blues og foruten mer og mer
  egenkomponert materiale, er deler av repertoaret er hentet fra de store stil skaperne på
  1920-30-40-tallet, som f.eks. Big Bill Broonzy, Blind Boy Fuller, Tampa Red, Robert Johnson, Texas Alexander, Son House, John Jackson, Mississippi John Hurt, Blind Blake, Bo Carter, Rev, Gary Davis, Leadbelly, Papa Charlie Jackson, Blind Willie McTell, Bukka White, Muddy Waters, BB King, Memphis Jug Band, Mississippi Sheiks, Sonny Terry & Brownie McGee..I tillegg til dyktig fremførelse av musikken får publikum ta del i Jolly Jumper og Big Moes store kunnskap om det svarte Amerikas musikk, historie og kultur. Humor har også en sentral rolle i konsertene til Jolly Jumper & Big Moe, og du vil helt garantert huske denne kvelden lenge.

  De siste årene har Jolly Jumper & Big Moe turnert flittig i Norge med ca. 60 -70 konserter i
  året og er pr. i dag blant de Norske bluesartister som gjør flest jobber utenlands med
  festivalspillinger i blant annet Sveits, England, Tyskland, Hellas, Italia, Tyrkia, Frankrike,
  Latvia, Island, Danmark, Bosnia, Finland og Sverige.

  Mer informasjon
 • 21:00 Øra på Øra. Stemmer frå Surnadal
  Surnadal Billag AS, Surnadalsøra 61, 6652 Surna.

  27.05.2022 21:00 - 28.05.2022 00:00

  Eit av høgdepunkta under Vårsøghelga er konserten på Surnadal billag. Årets konsert har vi kalla "Øra på Øra"(Øra studio på Surnadalsøra)

  Albumet "Stemmer frå Surnadal» vart utgjeve i 2012. CDn innehold 13 nye originalskrevne låter med 13 ulike vokalister, tekstforfattere og komponister frå Surnadal. No 10 år seinare dreg Rune Dalager i gang med ein ny runde med Nye stemmer frå Surnadal. Lisa B Flostrand, Ellen Svendsen Fiske, Linn Bente Ansnes Hjelkrem, Torstein Snekvik, Gunn Astrid Hove, Halvor Drøpping og Øystein Hjelle Bondhus bidreg som vokalister på den nye innspelinga. På tekstsida bidreg Malin Ude von Schantz, Rune Dalager, Ole Magne Ansnes, Bjørn Tore Brøske, Torstein Snekvik og Hans Hyldbakk. Komponistene denne gongen er Per Holten, Ole Magne Ansnes, Rune Dalager, Torstein Snekvik og Karstein Mauset.

  I første avdeling får vi høre dei nye låtane og nokre frå "gamleplata" framført av dei nye stemmane saman med husbandet, som består av de same musikarane som er med på innspelinga.

  Etter pausen får vi høre den originale stemmen frå Surnadal. Henning Sommerro. Her vil Henning saman med Jo Ranheim og Jostein Ansnes, framføre eit knippe låtar frå sin fantastiske låtkatalog. Dei fleste av låtane Henning framfører i kveld har blitt spelt inn på Øra Studio i Trondheim, men vi får også høyre noko av Henning sin eldre årgang.

  Øra studio, på Ila i Trondheim, har gått fra å vere eit lite studio benytta av Dadafon og Famntak, til å bli eit av landets beste og mest ettertrakta lydstudio. Studioet ligg no på Brattøra i Trondheim. Fleire spellemannspriser og ei strålande artistliste vitnar om suksess. Øra studio har sterk tilknytning til Surnadal med bl.a Jostein Ansnes og Steinar Larsen på eigarsida, i tillegg til trønderen Jo Ranheim frå Rindal.

  Vårsøgbaren er sjølvsagt åpen heile kvelden.

  Kveldens band består av Brage K Einum, Olav N Tørset, Rune Dalager, Ola Langli og Torbjørn Kvande.
  Lyd: Torkild Madsen. Lys: Frank S Botten

 • 22:00 Jamie Meyer (SE)Live på Hjørnet
  Hjørnet, Storgata 7, 6509 Kristiansund.

  27.05.2022 22:00 - 28.05.2022 02:00

  Cc.75,-

  Jamie Meyer har många års erfarenhet som heltidsmusiker och artist. Han har flertalet släppta studio album och har kunnat ses i bl.a Så Ska Det Låta, Bingolotto, Nyhetsmorgon.

  Jamie har jobbat med de flesta i Sveriges musikliv samt internationella stjärnor så som Bryan Adams, Westlife & Lady A.
  Musiken kan beskrivas som pop/rock/country och han bjuder sin publik på en lång musikresa ända från Hisingen Göteborg till Nashville, TN. Just i Nashville har han på Bluebird Café haft ett flertal egna konserter samt medverkat i NBC Today in Nashville.

  En väg av snåriga stigar och upplyst av personliga triumfer, spännande möten och ombäddad av en stor och berättande röst.
  Han har blivit tilldelad en rad internationella utmärkelser och nomineringar vid bl.a Los Angeles Music Awards & Hollywood in Media Awards, samt i Sverige vid Rockbjörnen och NRJ Music Awards.

 Lørdag
 • 27.05.2022 15:00 - 29.05.2022 18:00

  Hydro Cup, en an midtnorges største og eldste fotballturneringer går av stabelen 27.Mai

 • 15:00 Åndalsnes - Surnadal
  Øran stadion.

  28.05.2022 15:00 - 16:45

  4.div Menn (runde 6)

  Åndalsnes - Surnadal
  Øran stadion lørdag 28.05.22 15.00

  www.fotball.no

 • 15:00 Dahle 2 - Molde 3
  Dahle kunstgresspark.

  28.05.2022 15:00 - 16:44

  5.div Menn (runde 8)

  Dahle 2 - Molde 3
  Dahle kunstgresspark lørdag 28.05.22 15.00

  www.fotball.no

 • 15:30 Boksøg med Tiger Garte - Surnadal
  Surnadal bibliotek, Svartvassvegen 1, 6650 Surnadal.

  28.05.2022 15:30 - 18:30

  I fjor haust vart Tiger Garté nominert til den høgthengande Brageprisen for ungdomsromanen "Dette dreper oss". No kjem han heim for å fortelje om boka, som kan lesast med fullt utbytte også av vaksne. – Ganske så absurd! sa Tiger da nominasjonen vart kjent. – Fullt fortent! seier Svein Sæter, som skal bokprate med Tiger i årets Boksøg. Biblioteket, laurdag 28. mai klokka 15.30.
  I samarbeid med Møre og Romsdal Forfattarlag. Foto av Tiger: Nathan Lediard

 • 18:00 Kleivakvelden 2022
  Kleivavegen, 6650 Surnadal.

  28.05.2022 18:00 - 21:00

  Tradisjon tro inviterer Vårsøghelga til Kleivakveld. Kleivakvelden inneheld sine faste postar som diktmønstring, kleivapris og Vårsøg. I tillegg til Henning og John Pål, får vi høyre den iranskfødte songerinna Mahsa Vahdat, koret VOX, Surnadal hornmusikk, Svein Sæter, og årets stjernekampvinnar Bjørn Tomren med sin faste makker Heine Bugge. Dei er kjent som PolkaBjørn&KleineHeine. Bjørn og Heine var også på Vårsøghelga 2021, men da var det pga restriksjoner kun 60 personar som fekk koma inn på Surnadal Billag å høyre dei. På Kleiva er det mykje betre plass. Dette kjem til å bli ein Kleivakveld for historiebøkene. Litt praktisk info. Arrangementet Kleivakvelden er utandørs oppe på Kleiva. Det tar ca 30 min å gå opp til Kleiva fra kulturhuset frå Skei. Turen er merket som "Stikkut-tur" På Kleiva selges det kaffe og kaffebrød. Det er nokre oppsatte sitteplasser på benker og stolar. Det er muleg å ha med stol sjølv, eller så kan man sitte på bakken eller stå.

 • 19:30 Champions League Finale // CB
  Christian's Bar, Storgata 17, 6509 Kristiansund.

  28.05.2022 19:30 - 22:30

  Klokken 21:00 sparkes Champions League Finalen av mellom Liverpool og Real Madrid. Dette er noe du absolutt ikke vil gå glipp av!🤩
  Og det er vel ingenting som er bedre enn fotball og øl?🍻😉

  Vi åpner dørene kl. 19:30 og håper alle tar turen for å se finalen sammen med oss. Dette blir litt av en fotballfest, og vi lover selvfølgelig god stemning hos byens beste fotballpub!⚽️⚽️

  Send oss ei melding på Facebook for bordreservasjon✨ Velkommen!

 • 20:00 Jonas Brekke - Kulturfabrikken
  Kulturfabrikken Klubbscenen Kristansund.

   

  Dørene åpner 20:00
  Konsert 21:00

  Fredag 18. mars slapp artisten og låtskriveren Jonas Brekke fra Trondheim sitt personlige debutalbum Tomorrow's Avenue. Jonas Brekke melder seg for alvor med i den populære Norsk-Americana bølgen, og er på vei til å etablere seg som en av de mest spennende artistene fra Trondheim i 2022.
  I 2019 utga Jonas debutsingelen «Tell me why» og EP'en «HOME», og han rakk å spille en rekke konserter og spennende supportjobber for både nasjonale og internasjonale artister.Som med så mange andre sa det plutselig stopp for trønderen da pandemien kom krypende i 2020, men det siste året har han vært produktiv og spilt inn sitt første album.

  Med sin særegne stemme, tilstedeværelse og sterke formidlingsevne,står Jonas fjellstøtt på album og scene sammen med tre av grunnpilarene fra bandet "The South". Til Kristiansund har han med seg Pål Brekkås, Alexander Pettersen og kristiansunderen Adrian Athola på trommer.
  "Tomorrow's Avenue" tar lytterne og publikum med inn i Jonas sitt univers. Albumet er godt pakket inn i Americana og roots lydbildet, og man kan høre at både han og bandet har dype røtter i disse sjangrene.
  "Tomorrow`s Avenue" ble gitt ut digitalt og på vinyl fredag 18. Mars. Jonas og bandet spilte en utsolgt releasekonsert på Trykkeriet Scene 19. mars. Lørdag 26.mars spilte de i Strandbaren på Stokkøya og den 2. april spilte Jonas med band på den nyopprettede Americana festivalen Fjording i Halden.

  Mer informasjon
 • 22:00 Jamie Meyer (SE)Live på Hjørnet
  Hjørnet, Storgata 7, 6509 Kristiansund.

  28.05.2022 22:00 - 29.05.2022 02:00

  Cc.75,-

  Jamie Meyer har många års erfarenhet som heltidsmusiker och artist. Han har flertalet släppta studio album och har kunnat ses i bl.a Så Ska Det Låta, Bingolotto, Nyhetsmorgon.

  Jamie har jobbat med de flesta i Sveriges musikliv samt internationella stjärnor så som Bryan Adams, Westlife & Lady A.
  Musiken kan beskrivas som pop/rock/country och han bjuder sin publik på en lång musikresa ända från Hisingen Göteborg till Nashville, TN. Just i Nashville har han på Bluebird Café haft ett flertal egna konserter samt medverkat i NBC Today in Nashville.

  En väg av snåriga stigar och upplyst av personliga triumfer, spännande möten och ombäddad av en stor och berättande röst.
  Han har blivit tilldelad en rad internationella utmärkelser och nomineringar vid bl.a Los Angeles Music Awards & Hollywood in Media Awards, samt i Sverige vid Rockbjörnen och NRJ Music Awards.

 Søndag
 • 27.05.2022 15:00 - 29.05.2022 18:00

  Hydro Cup, en an midtnorges største og eldste fotballturneringer går av stabelen 27.Mai

 • 11:00 Åpen kafé og galleri på Stavneset
  Stavneset turparkering, Futseterveien 212, 6530 Averøy.

  29.05.2022 11:00 - 15:00

  Vi har åpent for salget av kaffe og vafler på Stavneset på søndag. I anekset er det også åpen salgsutstilling fra flere av våre lokale kunstnere med varierte produkter. Velkommen til Stavneset Fyrstasjon

 • 12:00 Åpen dag i Valhalla Paintballpark
  Valhalla Paintballpark, Sødalen, Kristiansund.

  29.05.2022 12:00 - 16:00

  Vi inviterer alle som har lyst å prøve paintball til vår flotte anlegg i Sødalen på Frei. Etter mange år med iherdig innsats, ble bygging satt igang i 2020. Alt er gjort på dugnad av medlemmer og frivillige, og vi kunne endelig åpne i 2021.
  Hos oss kan du komme å prøve deg mot andre som har spilt lite eller ingenting, eller du kan prøve deg mot de som har spilt lengst om du har lyst til det.

  Aldersgrense er 10 år. Alle under 18 år må ha samtykkeerklæring signert av foresatte FØR de får lov å spille (fås i kiosken)

  Prisene gjelder pr pers, og er inkludert alt utstyr og 500 ball. Opplæring vil bli gitt.

  Barn (10-16 år): kr 300
  Voksen (fra 16 år): kr 350
  Student (bevis må framlegges): kr 300
  Om du har utstyr selv, er baneleie kr 150 pr gang.

  Mer ball kan kjøpes. Ta kontakt med en av oss for å få priser.

  Vi har åpent kiosk der vi selger drikke og noe å bite i. Vi har flere benker på området som kan benyttes, toalett og god plass til parkering.

  Leie betales i kiosken ved ankomst.
  Vi har kun Vipps-betaling tilgjengelig.

  Vil du melde deg inn? Ta kontakt

 • 12:00 Bjørnis besøker Kulturfabrikken
  Kulturfabrikken Byscene Kristiansund.

   

  Dørene åpner 12:00

  Endelig - Brannbamsen Bjørnis besøker endelig Kulturfabrikken.
  Fri inngang for store og små.
  Det vil også bli innslag sammen med dansere fra Anetts
  Vi gleder oss!

  Mer informasjon
 • 15:00 Avskjedsgudstjeneste med Per Eilert Orten
  Aure Kirke, Aursundvegen 147, 6690, Aure kommune.

  29.05.2022 15:00 - 17:00

  Den 29. mai klokken 15:00 holder Per Eilert Orten sin avskjedsgudstjeneste i Aure Kirke etter 37 års prestetjeneste i kommunen.

  I følge prost Sindre Stabell Kulø, tror han ingen andre prester på Nordmøre vært på samme sted over så lang tid. Orten har nå gått av med alderspensjon.

  Han har dessuten lagt ned stor arbeidsinnsats i forbindelse med skrivingen av bygdebøkene for Aure som er er omfattende historiske verk som Orten har nytt stor respekt for. Han har også vært lokalpolitiker over lengre tid.

  I avskjedsgudstjeneste i Aure kirke søndag 29.mai deltar prosten og prester fra hele Ytre Nordmøre prosti. Aure Misjonskor og Aure Songlag synger, og Renate Sagvik (trompet), og Nele Strobel (saksofon). Det musikalske ledes av organist Alexey Kurbanov. Ordfører Hanne Berit Brekken deltar også i Per Eilert Orten sin siste preken som sokneprest i Aure.

  Etter gudstjenesten er det høytidelig markering i Bergtun grendahus i Foldfjorden hvor det er anledning til å komme med hilsener.

 • 16:00 MiniUglan - Disco og bortekamp på storskjerm
  Kulturfabrikken Byscene Kristiansund.

   

  MiniUglan arrangerer Disco fra kl.16-18.
  Inngang kr 25 pr pers
  Enkel kiosk (salg av Brus, pølse m brød, vafler) ,
  MiniUglan stiller med stand.

  Bortekampvisning KBK - Sandefjord kl 18.

  Dette blir kjempegøy!

  Mer informasjon
 • 18:00 Sandefjord Fotball - Kristiansund
  Release Arena.

  29.05.2022 18:00 - 19:45

  Eliteserien (runde 9)

  Sandefjord Fotball - Kristiansund
  Release Arena søndag 29.05.22 18.00

  www.fotball.no

Vi tar forbehold om feil/endringer i arrangement nevnt i denne artikkel.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 9 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte