Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
08 juni 2022 13:31
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Havnebassenget og kaia fylles med båter i alle størrelser og fasonger under Båtens og Havnas dag nå på lørdag. På land blir det stands og aktiviteter for både små og store.

Bak arrangementet står Kristiansund og Nordmøre Havn, Kristiansund Småbåtlag og Gamle Kripos. Få dager før startskuddet begynner det meste å komme på plass.

Annonse
Annonse

– Vi er glade for å ha fått med oss mange ulike aktører som stiller med aktiviteter på vann og på land. Dette blir garantert en kjekk dag for både små og store, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Hvis vindforholdene ligger til rette, vil Kristiansunds seilforening tyvstarte med regatta klokken 10.30. Ordfører Kjell Neergaard står for den offisielle åpningen på Rådhusbalkongen klokken 11. I forbindelse med dette blir det sang ved Ballaklava shantykor.

Variert program

Det blir et variert program utover dagen. Hele området fra Brasseriet til Devoldholmen blir tatt i bruk. Seilmiljøet vil ha base ved Storkaia gjestebrygga. Her blir det både storbåter, sniper og joller, med mulighet for å prøve seg på seiling. Her kan man også se nordmørske geitbåter.

Ved Fisketrappa vil dykkerklubben vise frem hobbyen sin og utstyr de bruker ved dykking. Langs Vågekaia og på Nordmørskaia vil en rekke ulike fartøy ligge til kai og ønske publikum velkommen om bord.

– Dette er en super anledning for barn og unge til å bli fortrolig med sjø, båtliv og maritim næring. De aller minste får prøve seg i Elias-båten, mens de litt eldre barna kan prøve seg i jolle eller snipe. Det blir også mulig å komme om bord på en rekke ulike typer båter, alt fra arbeidsbåter for havbruksnæringen, dykkerbåt, redningsskøyta, brannbåten og gamle fiskeskøyter, sier Indergaard.

Annonse
Annonse

I Vågeveien blir det stands og informasjon fra lokale organisasjoner. Odd W. Williamsen holder gratis lokalhistorisk foredrag hos Skipsfartshistorisk Selskap med tema «Campustomta, Fosna gård og Myhlenportene».

For de som liker veteranfartøy så blir det defilering med medlemmer i Mellemværftet Fartøyvernforening. Flere av båtene som skal vise seg frem er over 100 år.

Ved Nordmørskaia rigger Kristiansund Eventtjenester opp «Barnas sone» med hoppeslott og annet gøy for barna. Hit kommer også NEAS med lykkehjul og RS Ung med Elias-båten. For de med skapertrang arrangerer Bjørnådal arkitektstudio arkitekturkonkurranse og

familieverksted med tema «Lag den kuleste husbåten». På Innlandet blir det bryggemarked.

Ta Sundbåten

Vågekaia vil bli stengt for biltrafikk under arrangementet. Det oppfordres til å ta Sundbåten, buss, sykle eller gå til sentrum.

– Kommer man med bil er gratis parkering på Devoldholmen, både foran Nordmørsterminalen og foran Campusutbyggingen, sier Arve Strømman i Gamle Kripos.

– Vi håper at båtfolk fra hele regionen vil ta turen til Kristiansund denne lørdagen. Båtfolket kan gjerne benytte seg av Småbåtlagets gjestebrygga ved Kranaskjæret, eller finne en ledig plass langs Vågekaia, sier leder i Kristiansund Småbåtlag Roger Solli-Sæther.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse