Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 juli 2022 05:40
Del på Facebook
Arkivfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB
Arkivfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8. juli.

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe skutt

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe ble fredag skutt mens han talte i Nara-regionen i Japan, melder flere lokale medier. Tilstanden hans skal være kritisk.

Annonse
Annonse

Abe skal ha vært bevisstløs da han ble fraktet bort fra stedet, skriver Reuters, og nyhetsbyrået Kyodo skriver at han så ut til å ha fått hjertestans før han ble hastet til sykehus. En mann er pågrepet for drapsforsøk.

En mann alvorlig skadd i knivstikking i Oslo

En mann i 20-årene er fraktet til sykehus etter å ha blitt stukket med kniv i en leilighet på Stovner i Oslo. Mannens tilstand ble vurdert til å være alvorlig, og han ble fraktet til akuttmottaket.

Politiet har pågrepet en mann i 30-årene for knivstikkingen. Det er en relasjon mellom dem, men politiet ønsker ikke å si noe om den.

Avis: Musks Twitter-oppkjøp kan gå i vasken

Elon Musks kjøp av Twitter kan komme til å falle igjennom, melder Washington Post. Musk har tidligere uttrykt misnøye med mengden falske spam-kontoer på plattformen og truet med å trekke seg helt fra oppkjøpet.

Annonse
Annonse

Avisa får opplyst av tre personer med kjennskapen til saken at Musk og hans folk har konkludert med at Twitters tall på falske kontoer ikke kan verifiseres, selv etter å ha fått tilgang til intern data. Tvilen rundt de falske kontoene kan føre til at Musk og hans medarbeidere tar «drastiske grep», ifølge avisas kilder.

Zelenskyj fortsatt sikker på britisk støtte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er trygg på at Storbritannias støtte til Ukraina vil vedvare også etter Boris Johnsons avgang som statsminister.

Zelenskyj sier at han er sikker på at britenes tilnærming «ikke vil endre seg» selv om det er omveltninger i landets politiske ledelse.

Mann siktet for våpenlovbrudd etter væpnet politiaksjon i Trøndelag

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for uforsvarlig oppbevaring av våpen etter en væpnet aksjon på Glåmos nord for Røros torsdag.

Det ble funnet flere våpen og mulige eksplosiver da politiet rykket ut til et helseoppdrag, opplyste politiadvokat Anne Haave til NTB sent torsdag kveld. Bombegruppa søkte etter eksplosiver på flere private adresser i området.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 17 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 19 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse