Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Patrick Pleul / Pool via AP / NTB
Foto: Patrick Pleul / Pool via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 13. juli.

Twitter saksøker Elon Musk etter at han trakk seg fra kjøpsavtale

Twitter går til søksmål mot Elon Musk i et forsøk på å tvinge ham til å oppfylle avtalen han har inngått om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Musk kunngjorde i forrige uke at han har tenkt å trekke seg fra kjøpsavtalen. Han argumenterer blant annet med at Twitter har holdt tilbake informasjon om at mange av kontoene er falske.

Annonse
Annonse

– Musk nekter å oppfylle sine forpliktelser til Twitter og selskapets aksjonærer fordi avtalen han undertegnet ikke lenger tjener hans personlige interesser, skriver Twitters advokater til Musk og hans advokater.

Sri Lankas president har flyktet til Maldivene

Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa flyktet natt til onsdag til Maldivene, ifølge AFP. Presidenten har ikke vist seg eller uttalt seg offentlig siden han lørdag varslet at han ville bøye av for demonstrantenes krav om å gå av. Rajapaksa sa han ville tre til side onsdag.

Tirsdag kveld opplyste kilder ved grensemyndighetene på Sri Lanka til nyhetsbyrået AFP at presidenten hadde forlatt landet i et militærfly, og noen timer senere fikk nyhetsbyrået opplyst at Rajapaksa ble tatt til et ukjent sted av en politieskorte etter å ha landet i Malé, Maldivenes hovedstad.

Video viser politifolk som står på gangen under skoleskytingen i Uvalde

En video som ble offentliggjort i natt, viser hvordan politiet ventet på gangen i mer enn en time mens skoleskytteren i Uvalde i Texas drepte 21 personer.

Annonse
Annonse

Det er avisa Austin American-Salesman som har fått tilgang til overvåkingsvideo fra skolen Robb Elementary. På videoen kan man først se gjerningsmannen som går inn på skolen og åpner ild, før politiet etter hvert dukker opp. Etter å ha forsøkt å konfrontere gjerningsmannen, blir de stående på gangen i godt over en time før de til slutt tar seg inn i klasserommet og skyter ham. Både videoen og at den er blitt publisert, har vekket reaksjoner i Uvalde.

Mann pågrepet etter å ha løsnet skudd i Stavanger

En mann er pågrepet etter at han viste fram et våpen, oppførte seg truende og løsnet et skudd i luften i Stavanger tirsdag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen som skjedde i Hundvågkrossen, klokken 23.17. Flere patruljer rykket ut og pågrep den mistenkte. Ingen kom til skade.

– Vi er usikre på bakgrunnen for denne hendelsen, men mannen som er pågrepet, er kjent av oss fra før, forteller operasjonsleder John Ask i Sørvest politidistrikt til NTB.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse