Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 juli 2022 05:28
Del på Facebook
Elon Musk er saksøkt av Twitter, som vil tvinge ham til å opprettholde avtalen om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
Elon Musk er saksøkt av Twitter, som vil tvinge ham til å opprettholde avtalen om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Twitter går til søksmål mot Elon Musk i et forsøk på å tvinge ham til å oppfylle avtalen han har inngått om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar.

Det skriver New York Times tirsdag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Musk inngikk i april en avtale om å kjøpe Twitter, men kunngjorde i forrige uke at han har tenkt å trekke seg fra avtalen.

Han argumenterer blant annet med at Twitter har holdt tilbake informasjon om at mange av kontoene er falske. Selskapet mener andelen er rundt 5 prosent, men Musk og hans folk mener de ikke har fått nok informasjon til å kunne verifisere dette.

Krav

Men han har signert en juridisk bindende avtale om å kjøpe selskapet, og i et brev sendt søndag krevde Twitter at Musk overholder avtalen.

– Musk nekter å oppfylle sine forpliktelser til Twitter og selskapets aksjonærer fordi avtalen han undertegnet ikke lenger tjener hans personlige interesser, skriver Twitters advokater til Musk og hans advokater. Brevet er også sendt til USA kredittilsyn SEC.

– Twitter har ikke brutt noen av selskapets forpliktelser i avtalen, heter det videre i brevet.

Twitter-aksjen stupte over 11 prosent i børshandelen i USA mandag, første handelsdag etter at Musk trakk seg fra avtalen.

Tesla-gründeren regnes som verdens rikeste person.

Annonse
Annonse

Strid hele veien

Gjennom hele kjøpsprosessen har det vært strid mellom Musk og Twitter, der Musk har klaget over at meldingstjenesten ikke har levd opp til sitt potensial som en plattform for ytringsfriheten.

Allerede et par uker før styrets anbefaling truet Musk med å trekke seg fra kjøpet og anklaget meldingstjenesten for å holde tilbake data om falske kontoer.

Styret forsøkte også i midten av april å blokkere kjøpet ved å gjøre det langt dyrere for Musk, men 25. april landet de likevel på at tilbudet om å selge selskapet for 54,20 dollar per aksje var i aksjonærenes interesse.

I en påfølgende pressemelding lovte Musk at selskapet skulle leve opp til sitt potensial ved å lette restriksjoner på ytringer og ved å fjerne falske kontoer. Men etter hvert fikk Musk altså kalde føtter.

– Åh, ironien, lol (laughing out loud, red.anm.), skrev Musk på Twitter etter at søksmålet ble kjent tirsdag.

Kan bli dyrt

Hvis Twitter vinner i retten, må Musk i beste fall ut med flere milliarder dollar i erstatning, og i verste fall kan han tvinges til å kjøpe selskapet likevel til en etter hvert sterkt overdreven pris, samtidig som hans egen formue er blitt svekket med flere titall milliarder de siste månedene.

Men selv om dette ville være en seier for aksjeeierne, vil Twitter da likevel være i Musks hender, og hans libertarianske syn på fullstendig ubegrenset ytringsfrihet er ikke på linje med synet til mange av selskapets ansatte, brukere og annonsører som selskapet er avhengig av.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrSom allerede nevnt - du selektivt tviler på konklusjonene i KS2-analysene av trinn 1 på Møreaksen, og legger isteden dine ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKvar på tidsaksen tar eg feil? Og, når TØI gjennomførte KS2 vurderinga var SVV som premissleverandør optimistisk når der gjaldt ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du selektivt tviler på konklusjonene i KS2-analysene av trinn 1 på Møreaksen, og isteden legger dine egne ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg er langt frå samd i påstanden om at bompengefinansieringa er fullt ut tilbakebetalt i 2050. Enkel addisjon er at ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu bekrefter altså at KS2-rapporten viser til at bompengeperioden er slutt i 2050, og at sensitivitetsanalysene viser at analyseresultatet er ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDette under forutsetning at strekninga Vik til Molde står ferdig i 2032 med oppstart av innkreving av bompengar i 2033. ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse