Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Noah Berger / AP / NTB
Foto: Noah Berger / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 24. juli.

Brann fører til unntakstilstand i California

Californias guvernør Gavin Newsom har erklært unntakstilstand i fylket Mariposa på grunn av den voldsomme skogbrannen ved Yosemite nasjonalpark og dens ringvirkninger. Brannen spredte seg over 6.555 mål med skog på under et døgn.

Annonse
Annonse

Over 6.000 innbyggere i området har fått ordre om å evakuerer, og mer enn 2.000 husstander har mistet strømmen. Fra før har flere tusen hjem blitt evakuert, og flere brannfly og helikoptre assisterer de over 400 brannmennene i slukningsarbeidet.

Millioner av ukrainere har fått beskyttelse i Europa

Over 3,7 millioner ukrainske flyktninger har fått midlertidig beskyttelsesstatus i Europa siden Russlands invasjon av landet i februar. Langt flere er flyktninger i eget land, melder FNs flyktningorgan UNHCR i sin siste rapport.

Nærmere 6 millioner ukrainske flyktninger er registrert i Europa, inkludert i Russland. Polen har tatt imot desidert flest av dem – 1,2 millioner flyktninger.

Haaland scoret og ble matchvinner i City-debuten

Erling Braut Haaland brukte kun drøye 10 minutter før han scoret i Manchester City-debuten mot Bayern München i USA. Haaland fikk bare én omgang på banen.

Målet kom etter 12 minutter. Haaland skled inn scoringen etter forarbeid av Jack Grealish og Kevin de Bruyne på banen til Green Bay Packers i amerikansk fotball i Wisconsin. Det kom ingen flere scoringer i 2. omgang, og dermed ble det en ny seier til de seiersvante fra Manchester.

Annonse
Annonse

Grøvdal med 8.-plass på 5000 meter i VM

Karoline Bjerkeli Grøvdal (32) avsluttet bra og løp inn til 8.-plass etter 14.57,62 på 5000-meterfinalen i friidretts-VM i Eugene i Oregon.

Farten var lav de første 1000 meter, men rett etter ble den skrudd opp, og da hang ikke Grøvdal med. Romsdalsjenta måtte slippe tetfeltet og ble hengende et stykke bak gjennom mesteparten av løpet.

Bilbrann i Asker og Oslo

På Billingstad i Asker ble flere biler skadd i en brann som politiet mener ble påsatt. To av bilene fikk brannskader, mens to andre biler fikk påført varme- og vannskader. En mann ble sett forlate stedet på en elsparkesykkel like før klokken 2.

Ved Furuset i Oslo ble en bilbrann på E6 slukket i 4-tiden. Det var ingen personer ved bilen da nødetatene kom til stedet, og politiet har søkt etter en eller flere personer.

To til legevakt etter røykutvikling i Bergen

Fem personer ble evakuert etter melding om røyk frå en bygård på Møhlenpris i Bergen i 4.30-tiden. To av dem ble sendt til legevakt for undersøkelse etter å ha pustet inn røyk.

Røykdykkere tok seg inn i bygningen, men de fant ingen brann eller flammer. Det var derimot en del røyk i kjelleren, og det er ukjent hva som er årsaken til røykutviklingen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse