Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Francisco Seco / AP / NTB
Foto: Francisco Seco / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 17. oktober.

FN: Ukraina-krigen har skjøvet 4 millioner barn ut i fattigdom

Russlands invasjon av Ukraina og de økonomiske skadevirkningene av den har dyttet fire millioner barn ut i fattigdom i Øst-Europa og Sentral-Asia, ifølge FN.

Annonse
Annonse

– Barn bærer den tyngste byrden i den økonomiske krisen som er forårsaket av krigen i Ukraina, heter det i en uttalelse fra FNs barnefond Unicef. De fire millionene er en økning på 19 prosent siden 2021, heter det videre i en studie som omfatter 22 land. Hardest rammet er russiske og ukrainske barn.

Mer enn 600 døde etter flomkatastrofe i Nigeria

603 mennesker er bekreftet omkommet etter den verste flomkatastrofen i Nigeria på mer enn et tiår, opplyser myndigheter i landet. I tillegg er mer enn 1,3 millioner mennesker tvunget til å forlate hjemmene sine, tvitrer Nigerias departement for humanitære saker.

Flommene har også ødelagt mer enn 82.000 boliger og nesten 110.000 hektar med jordbruksland. Verdens matvareprogram WFP og FNs ernærings- og landbruksorganisasjon FAO sa i september at Nigeria er blant seks land der det er høy risiko for katastrofal hungersnød.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Bolsonaro og Lula barket sammen i debatt

Tidligere president Lula og nåværende president Jair Bolsonaro møttes søndag i deres første én-mot-én-debatt i andre runde av den brasilianske valgkampen.

Ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva, best kjent som Lula, og Bolsonaro har vært favorittene hele veien, og målingene antydet før første valgrunde at Lula kunne stikke av med seieren allerede da. Søndag anklaget de hverandre gjentatte ganger for løgn. Debatten varte rundt halvannen time, og begrepet ble brukt av hver av kandidatene godt over ti ganger.

– Du er en løgner. Du lyver hver dag, sa Lula i en replikkveksling, mens Bolsonaro flere ganger sa at «Du kan ikke komme her og fortelle folk disse løgnene».

Dødsbrann i Mjøndalen

En mann i 40-årene er bekreftet død etter en brann i en kommunal bolig i Mjøndalen natt til mandag. Sørøst politidistrikt fikk melding om brannen utenfor Drammen rett før midnatt. Kort tid etterpå bekreftet de overfor NTB at en person mistet livet i brannen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse