Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 oktober 2022 07:29
Del på Facebook
Magnus Wolff Eikrem og resten av spillerne feirer med supporterne på Åråsen.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Magnus Wolff Eikrem og resten av spillerne feirer med supporterne på Åråsen.Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Erling Moes Molde er tilbake på tronen i norsk fotball. Søndag kveld sementerte de gullet i Eliteserien i fotball med 1–0 borte mot medaljejagende Lillestrøm.

Etzaz Hussain sendte ballen i mål og Molde-fansen til himmels med sin scoring fem minutter på overtid. Midtbanespilleren sørget med det for de blåkleddes 13. strake seier i Eliteserien.

Annonse
Annonse

– Vi spilte veldig godt i dag. Jeg fikk serverte en strålende pasning, så da var det bare å sette den, sa en strålende fornøyd Hussain til Discovery.

– Det føles fantastisk. Se på spillerne, fulgte en glad David Fofana opp.

Etter at serietoer Bodø/Glimt smadret Vålerenga 6–0 tidligere søndag, var Molde nødt til å gjøre jobben selv i form av ett poeng mot Lillestrøm for å sikre gullet allerede denne helgen.

Til tross for en relativt sjansefattig batalje gjorde Molde jobben. Dermed er romsdalingene seriemestere for femte gang i klubbens historie. De fire foregående titlene kom i 2011, 2012, 2014 og 2019.

Like etter kampen reiste hele troppen mot Gardermoen for å komme seg hjem til Molde og en gullfest.

– Utrolig stort å få være med på

– Det er beste følelsen jeg noen gang har hatt. Vi er et fantastisk lag med mange gode enkeltspillere. Det blir ikke bedre enn det her, konstaterte Emil Breivik da festen hadde inntatt Åråsen.

– Det er fantastisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er utrolig stort å få være med på dette en gang til. Dette er noe av det største du kan være med på. Det blir til slutt en perfekt bortekamp, sa en tydelig rørt Molde-sjef Erling Moe til Discovery.

Annonse
Annonse

– Vi har vært gjennom tøffe perioder. Flere spillere har tatt store steg, så det har vært en utrolig sesong så langt. Det er en ryggrad i dette laget, og vi lar oss aldri affisere. Nå skal vi hjem til våre, før vi er klare for Rosenborg i neste, fortsatte Moe.

Hyllet kapteinen

Moe utnyttet også muligheten til å hylle Magnus Wolff Eikrem. For en måned siden gikk Eikrems samboer bort etter lengre tids sykdom.

– Han betyr veldig mye. Dere ser hvor viktig han er, og jeg er så heldig som får oppleve hvor viktig han er utenfor banen. Han har vært gjennom mye, så det er utrolig imponerende det han har gjort, sa Moe.

Eikrem selv var også tydelig rørt etter at seriegullet var sikret.

– Vi har visst lenge at vi har hatt en hånd på pokalen, men nå har vi to. Det føles fantastisk. Nå skal vi feire godt. Nå gleder jeg meg til Rosenborg skal stå æresvakt på søndag.

Rekordrekke

Etter en noe trøblete start på sesongen, som blant annet inneholdt et 1-2-tap hjemme mot søndagens motstander Lillestrøm, hadde Molde gjort rent bord siden midten av juli og sto bokført med tolv strake eliteserieseirer før oppgjøret på Åråsen. Det er en forbedring av Lillestrøms rekord på elleve fra 1986.

To defensivt bunnsolide lag nøytraliserte hverandre i kampens første 45 minutter, og ingen av de to lags sisteskanser ble satt på nevneverdige prøver på Åråsen-gresset før Hussains scoring.

Like etter pause kunne Thomas Lehne Olsen spolert Moldes gullfest, men Jacob Karlstrøm reddet spissens heading mesterlig.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 10 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse