Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Mann siktet for grov kroppsskade etter Torshov-skyting

En person er kjørt til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt skutt på Torshov i Oslo onsdag kveld. En mann er pågrepet i saken og torsdag morgen opplyser politiet at han er siktet for grov kroppsskade.

Annonse
Annonse

Mannen som ble skutt, er innlagt på Ullevål sykehus. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Politiet tror ikke han var et tilfeldig offer.

Orkan herjer Bahamas og truer Florida

Den tropiske stormen Nicole ble oppgradert til en sjelden november-orkan da den feide over Grand Bahama og satte kursen mot Florida.

Hundrevis av mennesker søkte beskyttelse i tilfluktssentre i Bahamas etter at Nicole traff land på øya Great Abaco onsdag. Det var ventet at den ville treffe atlanterhavskysten av Florida med full styrke onsdag kveld eller natt til torsdag.

Stormen har allerede ført til høy sjø langs østkysten av Florida der diker er brutt, veier er oversvømmet og strender kan bli vasket vekk. På øyene langs kysten har innbyggerne fått ordre om å evakuere før stormen treffer.

Putin reiser ikke til G20-møtet i Indonesia

Russlands president Vladimir Putin skal ikke reise til toppmøtet i G20 på Bali i Indonesia neste uke, sier den russiske ambassaden i Jakarta.

Ambassadens protokollsjef Julija Tomskaja bekreftet overfor AFP torsdag at Putin ikke skal lede den russiske delegasjonen til toppmøtet, men at han kan komme til å delta virtuelt.

Annonse
Annonse

Indonesias president Joko Widodo har invitert Putin til toppmøtet på Bali 15. og 16. november, der blant andre USAs president Joe Biden skal delta.

Amnesty: Deportering av ukrainere kan være krigsforbrytelser

Russland har trolig begått forbrytelser mot menneskeheten ved å evakuere ukrainske sivile i russiskokkuperte deler av Ukraina til andre regioner, sier Amnesty.

Ifølge Amnesty ble sivile flyttet fra okkuperte områder lenger inn i russisk-kontrollerte områder eller til Russland, og ofte ble barn skilt fra sine foreldre, i strid med folkeretten.

Amnesty sier de har snakket med sivile som ble utsatt for omfattende sjekking, kjent som filtrering, som noen ganger endte med vilkårlig arrest, tortur og mishandling.

19-åring mistet førerkortet etter stygg forbikjøring

En patrulje fra Utrykningspolitiet holdt på å frontkollidere med bilen til en 19 år gammel sjåfør i Sveio etter en hasardiøs forbikjøring.

Politiet i Sørvest skriver på Twitter natt til torsdag at 19-åringen ble målt til 104 kilometer i timen i en 80-sone da han samtidig foretok en stygg forbikjøring av to biler i en kurve.

«En patrulje fra UP var nær ved å få bilen i fronten. Mannen fikk tolv prikker, dobbelt opp da han har prøvetid», skriver politiet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse