Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 desember 2022 14:52
Del på Facebook
Skientusiaster i lavlandet bør komme seg ut før helga er omme. Da blir det nemlig regn.Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Skientusiaster i lavlandet bør komme seg ut før helga er omme. Da blir det nemlig regn.Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

I store deler av landet vil snøen fortsette å lave ned de neste dagene. Men skientusiaster i lavlandet bør komme seg ut før helga er omme. Da blir det regn.

Statsmeteorolog Unni Nilssen vil ennå ikke spå om snøen blir liggende i hele Norge til julaften, men hun slår fast at det helt klart blir mindre etter helga.

annonse

– Kos dere med snøen nå, mens den er der. Skal du gå på ski i lavlandet, gjelder det å spenne dem på før uka er over. Mer og mer snø vil smelte fra mandag, sier hun til NTB.

Men før den tid kommer det påfyll. Noen steder ganske mye påfyll.

Ut og måke snø

For dem som bor nord for Stad og Dovre, er det bare å hente fram snømåken.

Fram til søndag kveld er det ventet mengder med snø, aller mest i Nordland. Deler av Helgeland kan få opptil 90 centimeter snø i løpet av de fire nærmeste dagene.

– Det kommer også en del snø i Troms, mens Øst-Finnmark er mer beskyttet, kanskje 20 centimeter over de neste fire dagene. I Vest-Finnmark blir det mer enn en halvmeter, sier Nilssen.

I tillegg til mye snø er det varslet om kraftig vær når to polare lavtrykk slår inn i nord tidlig torsdag morgen.

Ett treffer Troms og Finnmark, det andre styrer mot sørlige Nordland.

– Vær oppmerksom på raske endringer i været. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Vurder om reisen er nødvendig, lyder rådet fra Yr.no.

– Der lavtrykket treffer, kan det bli opp i nordvest liten til sterk storm, kraftige snøbyger og snøfokk.

Lavtrykkene roer seg trolig torsdag kveld.

annonse

Kaldt og fint

Østlandet vil få noen kalde, men fine dager framover. Det holder seg iallfall fram til helga og trolig til og med søndag.

– Det er litt varierende skydekke, men opphold og relativt kaldt. Det blir kanskje under minus 10 på natta. Minusgrader på dagtid også, men det blir gradvis litt mindre kaldt, sier Nilssen.

Fra mandag er det litt mildere luft på vei. Da vil nedbøren begynne som snø, og så gå over til sludd og kanskje til og med regn etter hvert.

I Trøndelag er det lignende forhold, med stort sett kaldt vintervær først. Her kom det noen snøbyger allerede onsdag.

– Kulda holder seg også her til og med mandag, men så får også Trøndelag den milde lufta og temperaturer opp på plussiden mandag eller tirsdag.

Smelte, smelte

Sørlandet og Vestlandet har litt mer nedbør i vente, og den setter inn tidligere enn i øst.

Torsdag blir det stort sett opphold og fint vintervær.

– Så kommer det litt mer snø fredag og lørdag. Etter hvert kan det bli sludd. Fra mandag er det ventet enda mildere luft, så det blir definitivt regn da, sier Nilssen.

– Smelter all snøen, da?

– Mer og mer vil smelte. Det er jo en del snø å ta av. Men det kan holde hardt med tanke på hvit julaften, sier Nilssen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnMed Møreaksen kan de som kommer fra Trondheim eller Oppdal ta pause akkurat når de selv vil, hvis de synes ...
Terje G. Finnøy 41 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
Hvem av folk flest ønsker å betale opp mot 500,- (t/r) pr. dag for å få kjøre en uønsket omvei?Hvem ...
@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte