Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 februar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Beste tall for Høyre noen gang

Høyre får 34,6 prosent i en meningsmåling gjennomført for Klassekampen og Nationen, historiens beste oppslutning for partiet i denne målingen. Stortingsmålingen for februar er gjennomført av Norfakta. Høyre har en oppgang på 3,3 prosentpoeng fra januarmålingen.

Annonse
Annonse

Ap går fram 1,9 prosentpoeng til 21 prosent. Størst er fallet for SV, som går ned 2,5 prosentpoeng til 6,9 prosent. MDG faller fra rett over til godt under sperregrensen – nedgangen er på 2 prosentpoeng til 2,2 prosent. For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Rødt 6,5 (uendret), Sp 5,4 (+0,9), KrF 4,6 (+0,7), Venstre 4,3 (+0,3), Frp 10,9 (-1,6) og andre 3,8 (-0,7).

Trump overleverte hemmelige dokumenter

Donald Trumps advokater har overlevert graderte dokumenter fra tiden hans som USAs president til etterforskere i justisdepartementet, sier en person som er kjent med saken til nyhetsbyrået AP og ABC News.

Det er også blitt overlevert en bærbar datamaskin og en tom mappe som var hemmeligstemplet. Ifølge APs kilde ble en håndfull hemmeligstemplede dokumenter funnet under et søk for flere uker siden i Trumps Florida-hjem Mar-a-Lago.

Kong Charles' kroningsemblem offentliggjort

Kong Charles' offisielle emblem hedrer monarkens kjærlighet til naturen og inkluderer nasjonalblomstene til de fire landene som utgjør Storbritannia. Den kjente Apple-designer Johny Ive står bak emblemet.

Annonse
Annonse

Emblemet prydes av Englands rose, Skottlands tistel, Wales' påskelilje og kløveren til Nord-Irland. I midten er en tegning av St. Edwards krone, som er kronen som plasseres på hodet til kong Charles under kroningen 6. mai i Westminster Abbey.

«Chariots of Fire»-regissør døde

Den britiske filmregissøren Hugh Hudson er død, 86 år gammel. Hudson regisserte blant annet storsuksessen «Chariots of Fire», eller «Ildvognene», fra 1981.

Hudson døde på sykehus i London etter kort tids sykdom, opplyser familien hans.

Hoppkvalifisering i Lake Placid blåste bort

Kvalifiseringsomgangen til mennenes verdenscuprenn i hopp i Lake Placid måtte avlyses på grunn av mye vind. Det var også kraftig snøvær i området i natt norsk tid.

Bare fire av de 62 hopperne på startlista rakk å sette utfor bakken i den amerikanske delstaten New York før det ble en lengre pause. Etter hvert ble det klart at kvalifiseringsomgangen ikke lot seg gjennomføre. Dermed blir det både kvalifisering og renn senere i dag. Som verdenscupleder setter Halvor Egner Granerud utfor sist i kvalifiseringen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse