Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
08 mars 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 8. mars.

Den internasjonale kvinnedagen

I dag er den internasjonale kvinnedagen. I Oslo starter markeringen på Youngstorget klokken 18. Årets hovedparole er «Jin, jiyan, azadi – Kvinne, liv, frihet». Konferansier er Shazia Majid. Toget begynner å gå cirka klokken 18.45. Det er til sammen vedtatt 25 hovedparoler, blant annet støtte til sexkjøpsloven, krav om en reelt samtykke og mer penger til kvinnehelseforskning.

Annonse
Annonse

Dronningen markerer kvinnedagen på Slottet

Dronning Sonja har invitert foregangskvinner til Slottet klokken 13. Dette for å hedre noen av de mange kvinnene som har gått foran i det norske samfunnet og som preger vår felles historie. Dronningen har blant annet invitert kvinner fra politikk, næringsliv, forsvar, mediene, idrett og kultur.

Aborttall legges fram

Folkehelseinstituttet legger onsdag fram aborttall i Norge for tiden etter pandemien. I fjor ble det kjent at aborttallet aldri har vært lavere enn de var året før. I 2021 ble det registrert 10.841 svangerskapsavbrudd. Nedgangen siden 2012 var da på 29,8 prosent – da tallet var 15.229.

Prosedyrer etter fregattforliset

I dag er det klart for prosedyrer i rettssaken etter fregattforliset. Den 33 år gamle vaktsjefen på fregatten KNM Helge Ingstad står som eneste tiltalt når oppgjøret etter kollisjonen og forliset skal avgjøres i retten. Fregatten sank etter en kollisjon med et tankskip i Hjeltefjorden natt til 8. november 2018. Rettssaken varer til og med fredag denne uka.

Annonse
Annonse

Stoltenberg på EUs forsvarsministermøte

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er til stede når EU-landenes forsvarsministre er samlet til et uformelt møte i Stockholm. I dag er andre og siste dag, og da deltar Natos norske generalsekretær.

Maanums Arsenal møter Liverpool

Flere norske fotballkvinner møtes når to kamper i den engelske toppserien for kvinner spilles i dag. På Meadow Park i London tar Frida Maanums Arsenal imot Liverpool. Arsenal ligger på fjerdeplass i superligaen, mens Liverpool ligger på åttende. På Kingsmeadow tar Chelsea, med Maren Mjelde og Guro Reiten på laget, imot Brighton, med Guro Bergsvand og Elisabeth Terland i stallen. Chelsea ligger som nummer tre på tabellen, mens Brighton ligger nest sist på en ellevteplass.

Messi jakter kvartfinale i mesterligaen

To klubber kan i kveld forberede seg på kvartfinalespill i mesterligaen. På Allianz Arena har Bayern München med seg en 1-0-ledelse fra det første oppgjøret mot Lionel Messi og hans Paris Saint-Germain. I den andre sluttspillkampen i turneringen i dag møtes Tottenham og Milan. Her har italienerne med seg en ettmålsledelse fra oppgjøret på San Siro. Finalen i turneringen spilles 10. juni i Istanbul.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse