Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
21 mars 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 21. mars.

Milliardbonus til Equinor-ansatte etter rekordår

Etter et fantastisk fjorår med rekordhøye energipriser, er det klart for en milliardbonus til de ansatte i Equinor. Totalen er omtrent på nivå med fjoråret: 1,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse
Annonse

I fjor fikk Equinor-ansatte tidenes største bonus, med 10,5 prosent av 2021-lønnen utbetalt. Det tilsvarte omtrent 1,3 milliarder kroner totalt. I år blir det ifølge DN 9,3 prosent av 2022-lønnen, men totalen blir den samme, rundt 1,3 milliarder.

Ap-nestleder satser på «trygg styring»

Velgerne vil komme tilbake til Ap hvis regjeringen klarer å lose Norge gjennom krisen, om prisvekst og strømpriser går ned, og om renten ikke blir høyere enn nødvendig. Det tror Ap-nestleder Bjørnar Skjæran.

– I krisetid så handler det om trygg styring, like muligheter og sterke fellesskapsløsninger. Vi har satt klare mål: Flere i arbeid, Europas laveste ledighet og å sikre trygghet for folks økonomi og landets økonomi, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Dagbladet.

Rapport: London-politiet er rasistisk og homofobisk

London-politiet er rasistisk, sexistisk og ute av stand til å kontrollere seg selv, ifølge en uavhengig granskingsrapport bestilt av Metropolitan Polices tidligere toppsjef Cressida Dick i 2021. Hun ba da om en gransking etter at en politibetjent ble dømt til fengsel på livstid for å ha voldtatt og drept Sarah Everard i en sak som rystet landet.

Gjennomgangen er ledet av Louise Casey, som sitter i Overhuset i Parlamentet.

Japans statsminister til Ukraina

Japans statsminister Fumio Kishida dro i natt til Ukraina der han i dag skal møte landets president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv. Besøket finner sted samme dag som Kinas president Xi Jinping har formelle samtaler i Moskva med sin russiske motpart Vladimir Putin.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Kishida reiste fra New Delhi i India, der han i går møtte landets statsminister Narendra Modi.

Garasjer brant på Rødtvet i Oslo

Verken biler eller folk kom til skade i en garasjebrann i et villaområde på Rødtvet i Oslo tidlig tirsdag morgen. Sju personer ble evakuert, men alle fikk flytte hjem igjen etter kort tid.

Brannmannskapene slo ned brannen før den spredte seg til bolighusene i området Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.57 natt til tirsdag.

Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt sier garasjen fikk store skader i brannen, men det er ikke mistanke om ildspåsettelse. Ifølge operasjonslederen kan det se ut til at brannen startet i en lysbryter.

Paludan får ikke slippe inn i Storbritannia

Britiske myndigheter nekter dansksvenske Rasmus Paludan innreise fordi han hadde planer om å dra til Wakefield for å brenne et eksemplar av Koranen i morgen.

Det opplyser den britiske sikkerhetsministeren Tom Tugendhat. Han sier at Paludan også nå er oppført på britiske myndigheters overvåkingsliste. Paludan har tidligere gjennomført koranbrenninger i Sverige og Danmark.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse