Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
18 april 2023 13:25
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

– Vi har gleden av å presentere flere band med Nordmørsk tilknytning som skal spille konserter på Kulturfabrikken i sommer, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

– Her er det rom for up-and-coming musikere, veteraner fra Sunndalsøra og en hyllest-konsert til Rory Gallagher, skriver Kulturfabrikken.

Annonse
Annonse

2. juni – Blüe

BLÜE er et Nordmørsk rock/americana band med medlemmer fra Kristiansund, Averøy og Surnadal. Bandet består av Amund Løfsnæs (Gitar), August Cancino (trommer/vokal), Martin Strand (keyboard) og Haakon Landbakk (bass og vokal). Alle har utspring fra musikklinja på Atlanten der tre av de nå går siste året.

Dette er unge og veldig lovende musikere. August og Haakon turnerer for tiden hele landet etter at de vant Union Bluescup 2022 sammen med Odin Landbakk.

BLÜE groover på egne låter i tillegg til tolkninger av artister som Jackson Browne, Stephen Stills og The Allman brothers band.

BLÜE er et Nordmørsk rock-americana band med medlemmer fra Kristiansund, Averøy og Surnadal. Foto: ArrangørenBLÜE er et Nordmørsk rock-americana band med medlemmer fra Kristiansund, Averøy og Surnadal. Foto: Arrangøren

7. juli – The High Water Marks

Veteranene i The High Water Marks er et norsk-amerikansk band med opprinnelse fra Sunndalsøra, som også har tilknytninger til det etterhvert så godt representerte Elephant 6 kollektivet, Bandet er ledet av Hilarie Sidney (The Apples in stereo) og nordmannen Per Ole Bratset.

HWM er en av landets best bevarte indierock hemmeligheter, til tross for at de har vært aktive i snart to tiår, og gitt ut nydelige album som perler på en snor siste årene. Ny plate er også rett rundt hjørnet perfekt timet til gode vibber på årets konserter.

Annonse
Annonse

The High Water Marks med base i Grøa, består i tillegg til Hillarie og Per Ole av Øystein Megård og Logan Miller.

Foto: ArrangørenFoto: Arrangøren

15. september – RAM The Rory Gallagher Experience

Det er ingen hemmelighet at bluesrockbandet RAM har en forkjærlighet for artisten Rory Gallagher og denne kvelden tilegnes i sin helhet hans musikk.

Den irske unike rock & blues artisten Rory Gallagher fortjener betydelig kred for sitt unike bidrag til den moderne blues og rockehistorien, både som gitarist og låtskriver. Spesielt i perioden på 1970-tallet og deler av 1980-tallet påvirket hans unike gitartoner og låtkomposisjoner utviklingen innenfor sin musikksjanger.

Gallagher var en av de aller få gitaristene Jimi Hendrix fremhevet som en av sine forbilder. Rory Gallagher døde dessverre for 28 år siden 14 juni 1995, kun 47 år gammel i etterkant av at han hadde gjennomført en levertransplantasjon. Han rakk å utgi 11 solo studioalbum og har solgt mer enn 30 millioner album worldwide. I år ville han fylt 75 år.

Dette blir en fantastisk rocka kveld i Rory Gallaghers ånd, og der vil trolig dukke opp en gjestegitarist eller to som blir med på hyllesten.

Foto: ArrangørenFoto: Arrangøren

Fredag slippes hele programmet for resten av året, opplyser Kulturfabrikken.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse