Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
26 april 2023 14:27
Del på Facebook
Bakre rekke: Sigve Torland (Rødt Kristiansund), Joachim Pedersen (Rødt Hustadvika), Kjartan Kvellestad (Rødt Molde), Tor Erik Aasen (Raudt Volda), Ellen Liljedahl Stavseth (Fylkessekretær i Rødt Møre og Romsdal). Foto: Rødt
Bakre rekke: Sigve Torland (Rødt Kristiansund), Joachim Pedersen (Rødt Hustadvika), Kjartan Kvellestad (Rødt Molde), Tor Erik Aasen (Raudt Volda), Ellen Liljedahl Stavseth (Fylkessekretær i Rødt Møre og Romsdal). Foto: Rødt

I forkant av landsmøtet spekulerte media i om uenighetene rundt våpenstøtte til Ukraina og havvind ville splitte partiet, men grasrota ga et tydelig svar på at nå ser et samla parti frem mot et rekordvalg, skriver Rødt Møre og Romsdal i en pressemelding.

– Dette har vært en veldig lærerik og artig opplevelse. Jeg er veldig glad for at jeg fikk en mulighet til å være delegat på landsmøte for første gang, forteller Joachim Pedersen som var delegat for Rødt Hustadvika i en pressemelding fra Rødt Møre og Romsdal.

Annonse
Annonse

Lokallaget hans stiller for første gang også liste i kommunestyrevalget til høsten.

Siden 2017, året Bjørnar Moxnes kom alene inn på Stortinget, har partiet vokst fra 2.400 medlemmer til i dag mer enn 14.000. I høstens valg stiller Rødt til valg i 171 kommuner, noe som er ny rekord, skriver partiet.

Ja til våpenstøtte – Nei til havvind

Landsmøtet bar preg av å være et parti i vekst, der mange nye lag var representert og flere av delegatene deltok for første gang. I de fleste sakene som var oppe til behandling hersket det stor enighet. Flere av delegatene fra Møre og Romsdal brukte taletiden sin til å si et fortsatt nei til havvind og ja til å støtte Ukraina med våpen.

Gis ekstra løft i valgkampen

Tidligere har Rødt vedtatt at Sunndal skal få ekstra oppbakking fra sentralt hold i valgkampen. Partiets leder, Bjørnar Moxnes, har flere ganger besøkt kommunen, og kanskje er det han som kommer på besøk i juni når partilaget skal få besøk av en av deres åtte stortingsrepresentanter.

– På Sunndalsøra bor Silje Alise og mannen hennes Per Olav. Hun har jobba i barnehage og nå på ideelt asylmottak. Han jobber på Hydro, hjørnesteinsbedriften på Sunndalsøra, som trenger rein, rimelig kraft. Om de ikke får det, så rammes ikke bare Hydro. Hele grunnlaget for arbeidsplasser, velferdstjenester og lokalsamfunnet settes på spill, sa Moxnes i sin tale til landsmøtet.

Annonse
Annonse

Stor stas

– Det er veldig stas å bli trukket fram i leders tale. At jeg også arbeider på asylmottak påvirker selvsagt det jeg står for politisk og uttalelsen om Ukraina, som jeg også holdt innlegg om, er viktig for meg. Mitt syn på saken om våpen til Ukraina har endret seg, da jeg prinsipielt tenker at det å sende mer våpen i en krig er en dårlig ide, men menneskene som er i Ukraina trenger hjelp og jeg er veldig glad for at Rødt nå kan være med på å støtte dette, forteller listetopp på fylkestinglista til Rødt Møre og Romsdal, Silje Alise Ness, som nå skal sette inn kreftene på å bidra til det hun tror blir tidenes beste valgresultat for partiet som nå er drøye femten år.

Alle lokallag skal fortsatt har rett på delegat

– Det at alle lag i Rødt har rett på delegat, er en viktig grunnstein i vårt parti. Et parti styrt nedenfra – og dermed sikre at Rødt skal være et grasrotparti der hele landet er godt representert. Dette gir også små lokallag innflytelse i Rødt, og motiverer til høy aktivitet blant de av medlemmene våre som ønsker å være aktive i partiarbeidet, forteller nyvalgt landsstyrerepresentant og leder i Rødt Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge.

Vil stoppe Høyre-bølgen

Rødt går inn i den kommende lokalvalgkampen med rekordmange medlemmer, og lister i flere kommuner enn noen gang tidligere.

– Vi går til valg for å stoppe Høyre-bølgen, og Rødt er den sterkeste motkraften, sier Bjørnar Moxnes.

– Vi er klare til valgkamp mot Forskjells-Norge. Vi skal sikre røde kommuner som motorer for forandring, der regjeringa ikke leverer. Rødt skal jobbe for økt sosialhjelp, vi skal ta tilbake kontrollen over boligmarkedet, vi skal sikre billigere og bedre kollektivtrafikk og en styrket og profittfri velferd, sier Moxnes.

– Vi må løse forskjellskrisa som folk står i, med et sterkere sikkerhetsnett for alle. Velferdsstatens minsteytelser må opp – over fattigdomsgrensa. Vi må kutte i egenandelene i helsevesenet, og vi må innføre en makspris på strøm, sier Moxnes.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse