Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
12 mai 2023 10:59
Del på Facebook
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre

God underliggende drift og høy aktivitet har gitt et solid utgangspunkt for året 2023, skriver SpareBank 1 Nordmøre i en pressemelding.

Konsernet SpareBank 1 Nordmøre oppnådde et resultat før skatt på 82 millioner kroner per første kvartal 2023. Konsernet har ved utløpet av årets første kvartal en forvaltningskapital inkludert kredittforetak på 35,9 milliarder kroner, og en ren kjernekapitaldekning på 17,3 prosent.

annonse

– Vi er godt fornøyde med resultatet vi har oppnådd i en tid med internasjonal markedsuro og usikkerhet. Til tross for økt usikkerhet og høy inflasjon er det fortsatt stor kundeaktivitet, sier adm. direktør Allan Troelsen.

Høy aktivitet i lokalsamfunnet

I løpet av årets første tre måneder har banken blant annet vært til stede som en viktig bidragsyter på lokale aktiviteter og arrangement.

  • Vertskap da Norges Bank besøkte Kristiansund i forbindelse med sentralbankens arbeide med regionalt nettverk. Bedriftsbesøk og miniseminar sammen med Kristiansund og Nordmøre Næringsforening (KNN), Kristiansund kommune og NEAS sto også på programmet.
  • Bankens årlige Næringslivsdag ble arrangert i Surnadal hvor også næringslivsprisen ble utdelt.
  • Sammen med SpareBank 1 Økonomipartner Nordmøre arrangerte banken familiedag på glattisen i Kristiansund, som tiltrakk seg mer enn 500 barn og voksne i Arena Nordvest i Kristiansund.
  • Eget sjakkarrangement for barn og ungdom i Surnadal, hvor blant annet NRKS kjente kommentator i sjakk, Torstein Bae, var et av trekkplastrene.

– Gjennom å støtte gode formål i regionen jobber vi engasjert og aktivt med å utvikle attraktivitet i våre lokalsamfunn, sier Troelsen.

Det er også ansatt ny direktør for forretningsutvikling. Frode Ressem har allerede tiltrådt i stillingen.

annonse

Renten fortsetter å stige

Det er fremdeles stor usikkerhet i makroøkonomien internasjonalt med høy inflasjon og bekymringer knyttet til økonomisk vekst. For å dempe inflasjonspresset har mange av verdens sentralbanker økt sine styringsrenter betraktelig. Norges Bank økte styringsrenten til 3,00 prosent i mars og videre til 3,25 prosent i begynnelsen av mai. Ved rentebeslutningen i mars indikerte sentralbanken at styringsrenten vil økes til 3,50 - 3,75 prosent i løpet av 2023. SpareBank 1 Nordmøre har varslet om økt rente på utlån og innskudd som en følge av den siste renteendringen i Norges Bank.

Den svake kronekursen er utfordrende og kan føre til ytterligere økte renter utover rentebanen til Norges Bank.

Det virker som om de fleste er godt forberedt

Det er fremdeles få personkunder og bedriftskunder som melder om store økonomiske problemer, og så langt virker det som om de fleste er godt forberedt til å håndtere økt usikkerhet, ifølge bankens egne porteføljer. Sparebank 1 Nordmøre opplever at personkundene betjener sine lån som forutsatt og vi ser ikke økning hverken i mislighold eller ønske om avdragsutsettelse blant våre personkunder.

– Det forventes at flere kunder vil få behov for fleksibilitet og økonomisk rådgivning fremover, og for de kundene som har behov er vi tilstede som en diskusjonspartner for å håndtere den økonomiske hverdagen, sier Troelsen. Han legger til at bankens utlånsvekst ble noe lavere enn forventet i første kvartal, og da spesielt i januar og februar, men stor aktivitet og økt vekst i mars gir imidlertid indikasjoner og forventninger om økt utlånsvekst fremover.

Positive ringvirkninger

I bedriftsmarkedet er det fremdeles usikkerhet og banken opplever at det er forskjeller mellom bedrifter - der noen har noe større utfordringer enn andre.

– Det er positivt at det i en tid med stor usikkerhet, gjennomføres flere større byggeprosjekter i regionen. Spesielt viktig er byggingen av nye Campus og det nye opera- og kulturhuset Normoria i Kristiansund, som gir store ringvirkninger lokalt og regionalt. I tillegg oppleves det god aktivitet i kystbaserte næringer, sier Troelsen.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 4 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 9 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte