Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
12 mai 2023 10:59
Del på Facebook
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. Foto: SpareBank 1 Nordmøre

God underliggende drift og høy aktivitet har gitt et solid utgangspunkt for året 2023, skriver SpareBank 1 Nordmøre i en pressemelding.

Konsernet SpareBank 1 Nordmøre oppnådde et resultat før skatt på 82 millioner kroner per første kvartal 2023. Konsernet har ved utløpet av årets første kvartal en forvaltningskapital inkludert kredittforetak på 35,9 milliarder kroner, og en ren kjernekapitaldekning på 17,3 prosent.

Annonse
Annonse

– Vi er godt fornøyde med resultatet vi har oppnådd i en tid med internasjonal markedsuro og usikkerhet. Til tross for økt usikkerhet og høy inflasjon er det fortsatt stor kundeaktivitet, sier adm. direktør Allan Troelsen.

Høy aktivitet i lokalsamfunnet

I løpet av årets første tre måneder har banken blant annet vært til stede som en viktig bidragsyter på lokale aktiviteter og arrangement.

  • Vertskap da Norges Bank besøkte Kristiansund i forbindelse med sentralbankens arbeide med regionalt nettverk. Bedriftsbesøk og miniseminar sammen med Kristiansund og Nordmøre Næringsforening (KNN), Kristiansund kommune og NEAS sto også på programmet.
  • Bankens årlige Næringslivsdag ble arrangert i Surnadal hvor også næringslivsprisen ble utdelt.
  • Sammen med SpareBank 1 Økonomipartner Nordmøre arrangerte banken familiedag på glattisen i Kristiansund, som tiltrakk seg mer enn 500 barn og voksne i Arena Nordvest i Kristiansund.
  • Eget sjakkarrangement for barn og ungdom i Surnadal, hvor blant annet NRKS kjente kommentator i sjakk, Torstein Bae, var et av trekkplastrene.

– Gjennom å støtte gode formål i regionen jobber vi engasjert og aktivt med å utvikle attraktivitet i våre lokalsamfunn, sier Troelsen.

Det er også ansatt ny direktør for forretningsutvikling. Frode Ressem har allerede tiltrådt i stillingen.

Annonse
Annonse

Renten fortsetter å stige

Det er fremdeles stor usikkerhet i makroøkonomien internasjonalt med høy inflasjon og bekymringer knyttet til økonomisk vekst. For å dempe inflasjonspresset har mange av verdens sentralbanker økt sine styringsrenter betraktelig. Norges Bank økte styringsrenten til 3,00 prosent i mars og videre til 3,25 prosent i begynnelsen av mai. Ved rentebeslutningen i mars indikerte sentralbanken at styringsrenten vil økes til 3,50 - 3,75 prosent i løpet av 2023. SpareBank 1 Nordmøre har varslet om økt rente på utlån og innskudd som en følge av den siste renteendringen i Norges Bank.

Den svake kronekursen er utfordrende og kan føre til ytterligere økte renter utover rentebanen til Norges Bank.

Det virker som om de fleste er godt forberedt

Det er fremdeles få personkunder og bedriftskunder som melder om store økonomiske problemer, og så langt virker det som om de fleste er godt forberedt til å håndtere økt usikkerhet, ifølge bankens egne porteføljer. Sparebank 1 Nordmøre opplever at personkundene betjener sine lån som forutsatt og vi ser ikke økning hverken i mislighold eller ønske om avdragsutsettelse blant våre personkunder.

– Det forventes at flere kunder vil få behov for fleksibilitet og økonomisk rådgivning fremover, og for de kundene som har behov er vi tilstede som en diskusjonspartner for å håndtere den økonomiske hverdagen, sier Troelsen. Han legger til at bankens utlånsvekst ble noe lavere enn forventet i første kvartal, og da spesielt i januar og februar, men stor aktivitet og økt vekst i mars gir imidlertid indikasjoner og forventninger om økt utlånsvekst fremover.

Positive ringvirkninger

I bedriftsmarkedet er det fremdeles usikkerhet og banken opplever at det er forskjeller mellom bedrifter - der noen har noe større utfordringer enn andre.

– Det er positivt at det i en tid med stor usikkerhet, gjennomføres flere større byggeprosjekter i regionen. Spesielt viktig er byggingen av nye Campus og det nye opera- og kulturhuset Normoria i Kristiansund, som gir store ringvirkninger lokalt og regionalt. I tillegg oppleves det god aktivitet i kystbaserte næringer, sier Troelsen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenJeg er fullt klar over at fergeavløsningsmidler føler fergesambandet. Det betyr fortsatt at uten Møreaksen så vil kostnadene til fergefritt ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu driv med dobbel bokføring. 
Tor Hansen 14 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøHer misforstår du, fergeavløsningsmidlene følger fergesambandet. Så ferga til Otrøya vil få de midlene som tilfaller denne strekningen, på samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse