Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
12 mai 2023 10:18
Del på Facebook
Atlanten Stadion. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune
Atlanten Stadion. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune

Atlanten stadion er under ferdigstillelse. Det meste av grunnarbeidene er unnagjort, og det er ventet at legging av tartandekke vil skje i løpet av de nærmeste ukene, skriver Kristiansund kommune på sin nettside.

Ifølge Kristiansund kommen er det noen utfordringer i innspurten.

Annonse
Annonse

Kommunen skriver:

«Det viser seg beklageligvis at tribunen som er bygget ikke oppfyller krav gitt i teknisk forskrift (TEK 17) og relevant Norsk Standard NS-EN 13200, som omhandler krav til tribuner.

Oppfyllelse av kravene i teknisk forskrift (TEK 17) og relevant Norsk Standard har hele tiden vært et selvsagt premiss for arbeidene med det nye stadionanlegget. Det fremgår også av sentrale kontraktsdokumenter som samtlige involverte parter er godt kjent med.

Problemet er, kort fortalt, at tribunen har for bratt helning. Sikkerheten og brukervennligheten til publikum er ikke godt nok ivaretatt slik den står nå.»

Ifølge kommunen har det blitt undersøkt mulig kompenserende tiltak med montering av klappstoler og bøyler for å redusere faren for fall.

Annonse
Annonse

Tilbakemeldingen fra friidrettsforbundet og fotballforbundet som Kristiansund kommune mottok den 9. mai – er at slike tiltak ikke anses tilstrekkelig, og at det må gjøres tiltak som sikrer at tribuneanlegget tilfredsstiller krav i teknisk forskrift samt NS-EN 13200 for å kunne brukes til deres arrangement.

Hva gjøres videre i saken?

Slik saken står har kommunen etter alt å dømme med en prosjekteringsfeil å gjøre. Ettersom det er benyttet profesjonelle eksterne firma både til planlegging, prosjektering, søknad og bygging har kommunen varslet de med prosjekterings- og søknadsansvar om at kommunen ser på det inntrufne som et avvik fra god faglig standard og tema for reklamasjon.

– At det varsles på denne måten er normal prosedyre i bygge- og anleggsprosjekter, så det ligger ikke noe dramatikk i akkurat det, skriver kommunen.

– Når en slik kjedelig sak dukker opp vil man naturligvis måtte se nærmere på hendelsesforløp og årsakssammenhenger av flere grunner, blant annet for å lære av saken. Dette er et prosjekt som har pågått over mange år, og det vil nok ta noe tid før man har tilstrekkelig oversikt over hendelsesforløpet, skriver kommunen.

Kommunen skriver at: «hovedprioritet nå er å finne en løsning på problemene som har oppstått».

– Kommunen har løpende kontakt med kontraktspartene i prosjektet, og ønsker å samarbeide videre med dem for å finne en løsning som gjør at tribuneanlegget blir både trygt og brukervennlig, og for øvrig så optimalt som mulig ut fra de gitte forhold, skriver kommunen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse