Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 juli 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Geir Olsen / NTB
Foto: Geir Olsen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 9. juli.

Spesialenheten etterforsker politiaksjon i Oslo

Politiet i Oslo avfyrte skudd mot en person på Grønland i forbindelse med en aksjon mot et hotell natt til søndag. Spesialenheten etterforsker saken.

Annonse
Annonse

Et øyenvitne sier til Dagbladet at han har hørt to skudd, og at en mann er kjørt til sykehus. En hotellgjest forteller at andre gjester ble vitne til skytingen. Mannen skal ha ligget på bakken etterpå.

I en pressemelding fra Spesialenheten sendt ut natt til søndag bekreftes det at de har besluttet å iverksette etterforskning etter skyteepisoden. Kripos er varslet og vil bistå med åstedsundersøkelser.

Yellen sier forholdet til Kina er på tryggere grunn

USAs finansminister Janet Yellen avsluttet et besøk i Beijing med å si at det er gjort framgang og at Kina og USA kan ha et sunt forhold.

Yellen har hatt ti timer med møter med toppledere i Kina i løpet av besøket, som hadde som mål å stabilisere et skjørt forhold mellom verdens to største økonomier. Hun mener forholdet nå er på tryggere grunn.

I løpet av det fire dager lange besøket understreket hun behovet for mer kontakt og samarbeid, selv om det er dype skiller mellom landene.

Zelenskyj ønsket krigsfanger velkommen hjem

Flere ukrainske offiserer som deltok i forsvaret av stålverket Azovstal i Mariupol før de ble tatt til fange av russerne, returnerte hjem lørdag.

«Hjem» skrev president Volodymyr Zelenskyj som tekst til et bilde han la ut på sin Telegram-konto. Bildet viser ham sammen med tre offiserer fra Azov-regimentet og to offiserer fra regjeringshæren og nasjonalgarden om bord på et fly.

Offiserene ble deportert til Tyrkia etter at de ble tatt til fange da Mariupol falt i fjor. De ble lørdag løslatt mens Zelenskyj var i Istanbul til møter med president Recep Tayyip Erdogan, og reiste hjem sammen med ham.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Brasil og Colombia lover samarbeid for å beskytte Amazonas

Brasils president Lula da Silva og hans colombianske kollega Gustavo Petro møttes lørdag i Colombia for å drøfte regional samordning for å beskytte Amazonas.

– Min regjering har forpliktet seg til å stanse all ulovlig avskoging innen 2030, sa Lula og uttrykte ønske om bedre samordning av innsatsen for å redde regnskogen både regionalt og globalt.

Mann i 70-årene død i drukningsulykke i Engerdal

En utenlandsk statsborger i 70-årene er død etter å ha falt ut i en elv og videre ned en foss i Engerdal kommune.

– Han ble bekreftet død av luftambulanse og lege på stedet, sier operasjonsleder Rune Vegard Huse i Innlandet politidistrikt til NTB. Det jobbes med å varsle mannens pårørende.

Mann omkom i drukningsulykke i Rogaland

En mann i 70-årene omkom i en drukningsulykke i Lund kommune i Rogaland. De pårørende er informert.

Nødetatene fikk melding om hendelsen klokka 14.45. Ulykken skjedde i et tjern på Ualand i Lund. Vitner har fortalt at mannen badet og forsvant under vann. Det er ikke klart hvorfor og hvordan dette skjedde.

Mannen ble fraktet til Stavanger universitetssykehus i luftambulanse, men natt til søndag bekreftet politiet at livet ikke sto til å redde.

F F

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse