Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 juli 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB
Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 12. juli.

Nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-Korea prøveskjøt i natt en ballistisk rakett som falt ned i havet øst for landet. Dette var landets andre oppskyting på en måneds tid og den tolvte så langt i år.

Annonse
Annonse

Den japanske kystvakten opplyser at raketten falt ned i havet utenfor Japans økonomiske sone og rundt 550 kilometer øst for den koreanske halvøya klokken 11.13 lokal tid i formiddag. Ifølge generalstaben i Sør-Korea dreide det seg om en langdistanserakett.

Droneangrep mot Kyiv

For andre natt på rad har Russland gjennomført droneangrep mot Kyiv og Kyiv-regionen, ifølge ukrainske myndigheter.

Ukrainsk luftvern ble aktivert for å slå tilbake droneangrepet, ifølge en uttalelse fra leder Serhij Popko i Kyivs militære administrasjon. Det var ved 5.30-tiden ingen opplysninger om drepte, sårede eller ødeleggelser.

Flere reiste med buss etter at den ble gratis

Etter at bussene i Stavanger ble gratis fra 1. juli har flere enn før tatt bussen. Om økningen skyldes den lave billettprisen er ikke avklart. Tall fra kollektivselskapet Kolumbus viser en økning på 25 prosent i antall reisende i uke 27, sammenlignet med i fjor, melder Stavanger Aftenblad. I uke 26, som var den første uken med gratis buss, var det en økning på 11 prosent.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Kundeserviceleder i Kolumbus, Kjetil Nordbø, sier det er for tidlig å fastslå sikkert om økningen har en sammenheng med forsøksordningen om gratis buss.

E6 gjenåpnet etter trafikkulykke ved Dombås

E6 sør for Dombås ble stengt i 12 timer etter en trafikkulykke tirsdag ettermiddag. En mann ble fløyet til St. Olavs hospital med alvorlige skader.

To personbiler og en lastebil var involvert i ulykken som skjedde omtrent tre mil sør for Dombås. Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.35. Først klokken 4.20 i natt var veien ferdig ryddet.

USAs klimautsending til Kina

USAs klimautsending John Kerry besøker fra 16. til 19. juli. Det kunngjorde kinesiske myndigheter i natt. Besøket er en gjenopptakelse av klimasamtalene som de to landene hadde satt i gang og som ble avbrutt i fjor.

Kerrys besøk kommer etter at USAs utenriksminister Antony Blinken i forrige måned besøkte Beijing som den mest høytstående amerikanske politikeren på nesten fem år. I forrige uke besøkte USAs finansminister Janet Yellen Kina.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse