Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 juli 2023 01:19
Del på Facebook
Geir Bakke fikk en tøff start på livet som Vålerenga-trener. Foto: Astrid Pedersen / NTB
Geir Bakke fikk en tøff start på livet som Vålerenga-trener. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Geir Bakke fikk den verst tenkelige starten på sin nye tilværelse som Vålerenga-trener da Oslo-laget tapte 0–4 hjemme for Molde i Eliteserien lørdag.

Etter en uke med forsiktig optimisme ble det lørdag åpenbart at Bakke har en stor jobb foran seg i hovedstaden og Vålerenga.

Annonse
Annonse

Eric Kitolano satte inn det første målet allerede før ett minutt var spilt. Kristoffer Haugen og Kristian Eriksen bidro deretter til at det sto 0–3 på resultattavla til pause.

Vondt ble til verre da Emil Breivik økte til 4–0 fra ellevemetersmerket kort tid etter pause. Det ble også sluttresultatet.

– Det er mye bra som blir gjort med ball, men vi starter kampen med å slippe inn et lettvint mål og blir nødt til å jage. Vi har nok å jobbe med framover, det har vi, sa Bakke til TV 2 etter kampen.

53-åringen legger ikke skjul på at det kan bli nødvendig å forsterke spillerstallen.

– I Vålerenga er det snakk om nye prosesser hele tiden, men vi må bare få orden på det her og få skrudd sammen en ellever som er slagkraftig. Vi må gjøre ting i riktig rekkefølge, men så fryktelig mye vanskeligere enn det skal det ikke være. Det skal ikke være så vanskelig å skru sammen et godt fotballag, bare man har kroner og øre til å gjøre det, fortsatte Bakke.

Sjette tap hjemme

Tapet var Vålerengas sjette på hjemmebane denne sesongen og det fjerde på rad. Med kun én seier på eget gress er de Eliteseriens svakeste hjemmelag.

– I Vålerenga fortsetter krisen, selv om treneren nå heter Geir Bakke, sa TV 2-kommentatoren Morten Langli.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Oslo-laget er helt nede på en 13.-plass på tabellen etter 13 spilte kamper. Vinner Sandefjord og HamKam sine kamper søndag, er storklubben på direkte nedrykksplass like før halvspilt sesong.

– Hvis de ikke klarer å heve spillet sitt, er det rett og slett en reell fare for nedrykk, mener TV 2s ekspertkommentator Yaw Amankwah.

Vålerengas Henrik Bjørdal velger å se mer positivt på situasjonen:

– Vi har fått en ny positiv energi med Geir, så jeg har troen på at det skal snu det her.

Sjokkovergang

Bakke sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Norge da han gikk fra Lillestrøm til rivalen Vålerenga tidligere denne uken. Han er hyret inn for å snu det som har vært en svært svak åpning på sesongen for Oslo-laget.

Bakke rakk bare å lede to treninger etter overgangen før lørdagens kamp. 53-åringen kan måtte tilbringe langt flere timer på treningsfeltet for å få skikk på storklubben.

Molde har på sin side virkelig funnet formen den siste tiden. Lørdagens seier sender dem helt opp til en foreløpig 3.-plass på tabellen, ni poeng bak ledende Bodø/Glimt.

– Vi har spilt på oss en del selvtillit. Det er det det går på, samarbeidet begynner å sitte, og vi har massevis av kvalitet i alle posisjoner, sa Haugen etter kampen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse