Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 juli 2023 10:40
Del på Facebook
Ada Hegerberg peker på USA og England som favoritter i fotball-VM.Foto: Lise Åserud / NTB
Ada Hegerberg peker på USA og England som favoritter i fotball-VM.Foto: Lise Åserud / NTB

Norges spisstjerne Ada Hegerberg har ingen «brannfakler» når hun skal liste opp favorittene i det kommende fotball-VM i Australia og New Zealand.

Norge kommer til mesterskapet som underdog etter et svakt EM i fjor, men de største favorittene har Hegerberg kontroll på. Hun peker på vinnerkandidater som USA og England.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Helt ærlig så synes jeg det er veldig vanskelig å forutsi hva som kommer til å skje i et VM og mesterskap generelt. Det kommer alltid til å være «top dogs» som har store forventninger, og som alltid er oppi der. Man kan aldri avskrive USA, og England kommer fra et veldig sterkt EM. Jeg vil si at de som har erfaringen og har vunnet noe vil stille sterkt i VM, sier Hegerberg til NTB én uke før mesterskapet sparkes i gang.

Også Nederland er kandidat selv om de mangler sin største stjerne i Arsenals Vivianne Miedema.

– Nederland har jo hatt veldig gode resultater helt siden de vant EM i 2017, så de stiller med noen av de samme erfaringene, fortsetter Hegerberg.

Regjerende dobbeltmester

USA har vunnet de to siste verdensmesterskapene og kommer til årets VM med et mål for øye, nemlig på gi Megan Rapinoe avskjeden hun fortjener.

Annonse
Annonse

Den 38 år gamle angrepsspilleren, som har spilt 199 landskamper, legger opp når sesongen i den amerikanske superligaen avsluttes i november.

England har aldri vunnet VM, men kom på tredjeplass i 2015. Etter seier i fjorårets EM på hjemmebane, er britene gode kandidater til å gå hele veien, men de mangler flere stjerner som følge av skade. Både Leah Williamson, Fran Kirby og fjorårets EM-dronning Beth Mead står over.

– Ingen tanker

Nederland har bare deltatt i to VM tidligere, men kom seg helt til finalen i 2019. De kommer uten spydspiss Vivianne Miedema, men kan være et lag som ender blant topp tre.

Tuva Hansen vil på sin side ikke peke på noen vinnerkandidater. Hun gleder seg til å se mesterskapet utfolde seg og kanskje bli overrasket.

– Jeg har egentlig ingen tanker. I og med at det er mesterskap, så føler jeg alt kan skje. Jeg har egentlig ingen favoritter. Det er veldig kjekt med mesterskap, for da kommer det litt uforventet også at ting kan endre seg i forhold til ranking, sier Hansen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse