Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 juli 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Pontus Höök / NTB
Foto: Pontus Höök / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 18. juli.

Sikkerhetsrådet diskuterer kunstig intelligens

FNs sikkerhetsråd skal, klokka 16 norsk tid, holde sin første formelle diskusjon om kunstig intelligens. Storbritannia, som denne måneden sitter med presidentskapet i sikkerhetsrådet, har tidligere ønsket å lede arbeidet med regulering av kunstig intelligens.

Annonse
Annonse

I juni ga FNS generalsekretær, António Guterres, sin støtte til et forslag om å opprette et eget byrå som skal regulere kunstig intelligens. Forslaget ble fremmet av en gruppe ledere av KI-selskaper og byrået skal etter planen fungere på samme måte som Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

Frist for å melde inn til Politidirektoratet om Altinn-meldinger

Politidistriktene har tatt en gjennomgang av meldinger som er sendt til barnevernet via kommunikasjonskanalen Altinn. Politidirektoratet har satt frist tirsdag 18. juli for at politidistriktene skal levere inn sine oversikter.

Deretter vil Politidirektoratet kvalitetssikre tallene på nasjonalt nivå. Det er ikke kjent når en samlet oversikt vil bli kunngjort fordi det vil avhenge av omfang og underlaget som direktoratet mottar.

Arfan Bhatti i nytt rettsmøte

Varetektsfengslingen løper ut for Arfan Bhatti. Han skal etter planen i et nytt rettsmøte i Islamabad 18. juli klokken 11.00, norsk tid. Flere av rettsmøtene som har vært planlagt i saken, har enten blitt avlyst eller utsatt, noe som ifølge hans forsvarer ikke er uvanlig i det pakistanske rettssystemet.

Annonse
Annonse

Arfan Bhatti er siktet for medvirkning til terror etter masseskytingen i Oslo 25. juni i fjor. Han ble pågrepet av pakistansk politi få dager etter at han ble etterlyst internasjonalt etter masseskytingen og satt i arresten. Norge har begjært ham utlevert.

Moxnes' sykmelding går ut

Rødts partileder Bjørnar Moxnes ble sykmeldt 3. juli fram til i dag. Han tok ut sykemelding i kjølvannet av Solbrille-saken tidligere i sommer. Samme dag holdt Rødt ekstraordinært landsstyremøte. Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen sa da at det var unison støtte til partilederen på møtet, selv om VG samme dag publiserte overvåkingsvideoen av solbrilletyveriet.

Tour de France 16. etappe

Verdenstouren for menn går inn i sin 16. av totalt 21 etapper.

Dette er den eneste tempoetappen i årets Grand Tour og går mellom landsbyene Passy og Combloux i de franske alpene. Etappen er 22,4 kilometer lang og varer fra klokken 13.05 til klokke 17.40.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse