Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 august 2023 09:12
Del på Facebook
Salmar øker drifteresultater til nesten det dobbelte av hva det var i fjor, oppgir selskapet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Salmar øker drifteresultater til nesten det dobbelte av hva det var i fjor, oppgir selskapet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Laksegiganten Salmar nær doblet driftsresultatet i andre kvartal, men understreker misnøyen med grunnrenteskatt og sier at de er åpne for å ta rettslige skritt.

I rapporten der Salmar la fram tallene fra andre kvartal, skriver lakseselskapet at de er åpne for eventuelle rettslige skritt knyttet til grunnrenteskatten.

Annonse
Annonse

Salmar opplyser videre at de er sterkt imot regjerings grunnrenteskattmodell. De vil ha endring av det samlede skattesystemet og skattenivået for norsk havbruk i «nær og faktabasert dialog» med myndigheter og beslutningstakere.

Doblet driftsresultatet

Samme rapport viser at driftsresultatet på 1,7 milliarder kroner i andre kvartal, er nesten dobbelt av hva det var i fjor da det endte på 883 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på 1,76 milliarder kroner, ifølge rapporten.

Bakgrunnen er høye laksepriser, noe konkurrentene Lerøy og Mowi også nøt godt av i andre kvartal. Det fremgår også av rapporten at Salmar økte inntektene med nesten to milliarder kroner til 5,89 milliarder kroner.

Imot grunnrenteskatt

Salmars markedsverdi lå før dagens tall på i underkant av 69 milliarder kroner, etter et fall på nær 30 prosent det siste året hovedsakelig knyttet til innføringen av grunnrenteskatt, melder E24.

Annonse
Annonse

Selskapet opplyser at de har som ambisjon å fortsette å vokse og skape verdier for samfunnet og for aksjonærene.

– Hvor raskt og hvor mye avhenger i stor grad av virkningene av grunnrenteskatten som er innført i Norge. Ifølge våre foreløpige beregninger utgjør implementeringseffekten alene 2,3 milliarder kroner, sier Salmar-direktør Frode Arntsen.

Saksøker staten

Tirsdag truet Salmar-eier Gustav Witzøe med å trekke selskapet ut av Norge på grunn av grunnrenteskatten. Dagen etter varslet et annet lakseselskap, Mowi, at de vil saksøke staten.

Stortinget har vedtatt en grunnrenteskatt på havbruk på 25 prosent med virkning fra 1. januar 2023. Inkludert selskapsskatt betyr dette en marginalskatt på 47 prosent for havbruk i Norge, ifølge Mowi.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse