Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
24 august 2023 15:13
Del på Facebook
Industri- og næringspartiets leder, Owe Ingemann Waltherzøe på besøk i Kristiansund. Foto: Steinar Melby, KSU.NO.
Industri- og næringspartiets leder, Owe Ingemann Waltherzøe på besøk i Kristiansund. Foto: Steinar Melby, KSU.NO.

Det er under tre uker til valget og i forbindelse med valgkampen var Industri- og næringspartiets (INP) leder, Owe Ingemann Waltherzøe på besøk i Kristiansund den 23. august 2023.

Her har han vært på rådhusplassen i Kristiansund for en kort ministand sammen med partikolleger hvor også media ble invitert for å ta en prat. Videre var det bedriftsbesøk hos FMC Vestbase, omvisning på Campus, omvisning på MelloM kontorfelleskap og aktivitetssenter på Løkkemyra, hvoretter det ble arrangert medlemsmøte i INPs lokallag i Kristiansund.

Annonse
Annonse

Siden søndag har han vært på rundreise i Møre og Romsdal for å besøke bedrifter og delta på medlemsmøter i partiets lokallag, blant annet i Ålesund og omegn og i Hustadvika kommune. Etter å ha vært i Kristiansund gikk ferden videre mot Trøndelag.

Den siste tiden har INP gjort det svært godt på meningsmålingene og havner godt over sperregrensen på 5.1 % oppslutning i en spørreundersøkelse utført av Sentio for noen dager siden. I går kveld ble det også kjent at partiet nå har gått forbi MDG i antall medlemmer. Partiene har henholdsvis 11.657 og 11.499 medlemmer.

Rekordvekst i oppslutning og medlemsvekst

0H6A0108Motivert partiledelse i INPs lokallag i Kristiansund sammen med sin partileder. Fra venstre: Arvid Bævre, Kevin Bjørnes, Odd-Inge Hoel Drågen, Alexander Kvammen, partileder INP Owe Ingemann Waltherzøe og partileder i Kristiansund, Atle Kvammen. Foto: Steinar Melby, KSU.NO.

På medlemsmøtet i Kristiansund ble det presentert utvikling i oppslutning og medlemstall som utvilsomt gir motivasjon videre i valgkampen. Den nasjonale medlemsveksten viser at partiet begynner å puste etablerte partier som Rødt, Frp og SV i ryggen, som alle har i overkant av 15 000 medlemmer (tall fra 2022).

Bare i Kristiansund har medlemstallet økt med 100 % inneværende år og nærmer seg straks 100 medlemmer. For Møre og Romsdal fylke teller man nå i overkant av 1 000 medlemmer.

Den fantastiske veksten gjør at partiet ikke ennå har de samme finansielle musklene i form av offentlig støtte som de mer etablerte partiene har. På tross av dette har det blitt etablert 138 lokallag siden oppstarten i 2020.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Dette beviser hva som er mulig å få til på tross av mangel på penger når man lykkes å rekruttere så mange dugnadsinnstilte ildsjeler, ressurspersoner og gründere. Det ser ut til at vi med vårt budskap har truffet folk i hjerterota med vår mer folkelige og praktiske politiske tilnærming på å løse samfunnsutfordringene, sier partileder Waltherzøe.

– Det har heller ikke manglet på lissepasninger fra blant annet regjeringspartiene den siste tiden, legger partilederen til og nevner spesielt regjeringens annonsering av elektrifisering av Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest, Finnmark.

Rask vekst kan også skape utfordringer

På medlemsmøtet ble det stilt spørsmål og diskutert mulige utfordringer med den raske veksten til partiet. Partilederen understreket hvor viktig dette valget blir oppslutningsmessig og hvordan man vil bli målt og vurdert frem mot neste mål, stortingsvalget i 2025.

Waltherzøe understreket også viktigheten av å være tro mot partiets kjerneverdier og at allianser skulle gjøres fra sak til sak.

– Som eksempel vil motstanden mot vindkraft både på land og til havs bli gjort sammen med partiet Rødt, som har vært like tydelige som oss i denne viktige saken. I andre saker som vi er uenige med Rødt i vil vi finne andre allianser, sa partilederen.

Troverdighet vil være et nøkkelord og det var også bakgrunnen for partilederens nylige utspill om å ikke på forhånd støtte noen bestemte ordførerkandidater fra andre partier og heller stemme blankt, fortalte han videre. Men også her ville det være lokale spesielle forhold som gjorde at de ulike lokallagene sto fritt til å vurdere sentralledelsens tilrådinger.

– Samtidig vil jeg be våre lokallag om tålmodighet, ta det litt med ro og vokse med de politiske oppgavene vi etterhvert vil posisjonere oss i. Det viktige neste og store målet er valget i 2025 hvor vi satser på å få inn flest mulig stortingsrepresentanter, avsluttet Owe Ingemann Waltherzøe.

0H6A0131 Enhanced NRINPs medlemmer fikk omvisning i MelloM kontorfellesskap og aktivitetssenter på Løkkemyra i Kristiansund av byggeier Zikos representant Rolf Petter Bugge Larssen. Fra venstre: Atle Kvammen, Owe Ingemann Waltherzøe, Rolf Petter Bugge Larssen og Alexander Kvammen. Foto: Steinar Melby, KSU.NO.

0H6A0120 Enhanced NRINPs partileder, Owe Ingemann Waltherzøe, mot nye høyder. I går også bokstavelig talt under besøk i MelloM og Kristiansund Klatresenters innendørs klatrefasiliteter. Foto: Steinar Melby, KSU.NO.

OM INDUSTRI- OG NÆRINGSPARTIET

Industri- og Næringspartiet (INP) er et politisk parti i Norge som ble stiftet i 2020.

Partiets formål er å «promotere og verne om norske industri- og næringsinteresser». INP er et sentrum-høyre-parti som har et sterkt fokus på næringslivet, arbeidsplasser og distriktene. Partiet er også sterkt opptatt av nasjonal selvråderett og motstander av EU.

INP har ingen representanter på Stortinget, men har en rekke lokalpolitikere i flere kommuner.

Partiets viktigste saker er:

  • Næringsliv: INP vil skape et bedre klima for næringslivet i Norge, med lavere skatter og avgifter, mindre byråkrati og mer konkurranse.
  • Arbeidsplasser: INP vil skape flere arbeidsplasser i Norge, ved å investere i infrastruktur, kompetanse og forskning.
  • Distrikter: INP vil styrke distriktene i Norge, ved å investere i infrastruktur, næringsliv og kultur.
  • Nasjonal selvråderett: INP er motstander av EU, og vil kjempe for norsk nasjonal selvråderett.

INP stiller til valg i stortingsvalget i 2023, og partiet har som mål å komme inn på Stortinget.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse