Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 august 2023 17:03
Del på Facebook
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson har hatt fri i hele sommeren, men på Havsudden i Sölvesborg lørdag gjorde han det klart hva han mener om debatten om koranbrenninger. Foto: Johan Nilsson / NTB
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson har hatt fri i hele sommeren, men på Havsudden i Sölvesborg lørdag gjorde han det klart hva han mener om debatten om koranbrenninger. Foto: Johan Nilsson / NTB

Jimmie Åkesson tar avstand fra all form for lovgiving for å stoppe koranbrenninger og varsler at Sverigedemokraterna i framtida ikke vil være noe støtteparti.

– Snakket om å innskrenke vår ytringsfrihet gjør meg inderlig urolig, sier Sverigedemokraternas (SD) leder i sin sommertale i Sölvesborg lørdag.

Annonse
Annonse

Åkesson har tilbrakt hele sommeren utenfor offentligheten og ikke deltatt i debatten som har rast i kjølvannet av koranbrenninger, demonstrasjoner, opptøyer og økt trusselnivå. I sommertalen viser han til forslaget fra Danmarks regjering dagen før om å forby offentlig brenning av Koranen og andre religiøse skrifter.

– I Sverige er enkelte politikere inne på det samme farlige, feige og krypende sporet. Man tror tydeligvis at det er noe å vinne på å smiske med disse fanatikerne, sier Åkesson.

På kant med regjeringen

Han mener det er naivt å tro at et forbud vil forandre situasjonen til det bedre.

– Hvis ingen brenner Koranen, så er det noen som tegner en strekmann og kaller den for Muhammed. Eller noen som uttaler seg negativt om islam, sier Åkesson.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Sverigedemokraterna er støtteparti til regjeringen ledet av Moderaternas Ulf Kristersson. Regjeringen har besluttet å utrede en lov for å gi politi verktøy til å kunne stoppe koranbrenninger med henvisning til rikets sikkerhet. Åkesson har varslet at SD går i opposisjon mot regjeringen i denne saken.

– Ikke noe alternativ

Lørdag gjør han det dessuten klart at Sverigedemokraterna fram mot valget i 2026 vil ta opp kampen med Socialdemokraterna om å bli Sveriges største parti.

– Etter neste valg er vi enten et regjeringsparti eller et opposisjonsparti. Det finnes ikke noe alternativ, slår Åkesson fast etter å ha understreket alvoret i Sveriges politiske, økonomiske og sikkerhetspolitiske situasjon.

Det såkalte Tidösamarbeidet mellom SD, Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna som dagens borgerlige regjering er basert på, beskriver han som en midlertidig løsning.

– Tidöavtalen er som lerretsteip, det funker bra – midlertidig – for å løse et problem. Men lerretsteip er ikke den optimale langsiktige løsningen for å reparere en dårlig sykkel eller parasoll. Og det duger definitivt ikke til å langsiktig reparere et ødelagt land, sier SD-lederen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse