Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
26 august 2023 17:03
Del på Facebook
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson har hatt fri i hele sommeren, men på Havsudden i Sölvesborg lørdag gjorde han det klart hva han mener om debatten om koranbrenninger. Foto: Johan Nilsson / NTB
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson har hatt fri i hele sommeren, men på Havsudden i Sölvesborg lørdag gjorde han det klart hva han mener om debatten om koranbrenninger. Foto: Johan Nilsson / NTB

Jimmie Åkesson tar avstand fra all form for lovgiving for å stoppe koranbrenninger og varsler at Sverigedemokraterna i framtida ikke vil være noe støtteparti.

– Snakket om å innskrenke vår ytringsfrihet gjør meg inderlig urolig, sier Sverigedemokraternas (SD) leder i sin sommertale i Sölvesborg lørdag.

Annonse
Annonse

Åkesson har tilbrakt hele sommeren utenfor offentligheten og ikke deltatt i debatten som har rast i kjølvannet av koranbrenninger, demonstrasjoner, opptøyer og økt trusselnivå. I sommertalen viser han til forslaget fra Danmarks regjering dagen før om å forby offentlig brenning av Koranen og andre religiøse skrifter.

– I Sverige er enkelte politikere inne på det samme farlige, feige og krypende sporet. Man tror tydeligvis at det er noe å vinne på å smiske med disse fanatikerne, sier Åkesson.

På kant med regjeringen

Han mener det er naivt å tro at et forbud vil forandre situasjonen til det bedre.

– Hvis ingen brenner Koranen, så er det noen som tegner en strekmann og kaller den for Muhammed. Eller noen som uttaler seg negativt om islam, sier Åkesson.

Annonse
Annonse

Sverigedemokraterna er støtteparti til regjeringen ledet av Moderaternas Ulf Kristersson. Regjeringen har besluttet å utrede en lov for å gi politi verktøy til å kunne stoppe koranbrenninger med henvisning til rikets sikkerhet. Åkesson har varslet at SD går i opposisjon mot regjeringen i denne saken.

– Ikke noe alternativ

Lørdag gjør han det dessuten klart at Sverigedemokraterna fram mot valget i 2026 vil ta opp kampen med Socialdemokraterna om å bli Sveriges største parti.

– Etter neste valg er vi enten et regjeringsparti eller et opposisjonsparti. Det finnes ikke noe alternativ, slår Åkesson fast etter å ha understreket alvoret i Sveriges politiske, økonomiske og sikkerhetspolitiske situasjon.

Det såkalte Tidösamarbeidet mellom SD, Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna som dagens borgerlige regjering er basert på, beskriver han som en midlertidig løsning.

– Tidöavtalen er som lerretsteip, det funker bra – midlertidig – for å løse et problem. Men lerretsteip er ikke den optimale langsiktige løsningen for å reparere en dårlig sykkel eller parasoll. Og det duger definitivt ikke til å langsiktig reparere et ødelagt land, sier SD-lederen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Når utredninger er systematisk feil
Helge Orten (H) bekrefter at Fergefri E39 og Møreaksen skal framskyndes i NTP ved et regjeringsskifte neste år. Frp har ...
Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Er Møreaksen vegen til valgseier for Høyre?
Helge Orten og Høyre sender partiet ned mot bunnivå ved neste valg.  Godt hjulpet av Torgeir Dahl og Erna Solberg.
Takk for at du deler fra en opprivende episode og du har mer enn 100% rett, helseforetaket har ingen problem ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er interessant å lese dei forskjellige parti sine kommentarer i Transport- og kommunikasjonskomiteen si behandling av NTP. Det gir eit ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDe demokratiske prosessene har i valg på valg gitt flertall for de partier som er for Møreaksen. Derfor er Møreaksen ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenPengene til Møreaksen bevilges over statsbudsjettet, pengene er øremerket dette prosjektet og er ikke en pott til fri disposisjon for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse