Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 september 2023 09:49
Del på Facebook
AUF-leder Astrid Hoem mener «woke» er et vrengebilde av venstresiden som ikke stemmer og sier at verken hun eller AUF er «woke». Foto: Heiko Junge / NTB
AUF-leder Astrid Hoem mener «woke» er et vrengebilde av venstresiden som ikke stemmer og sier at verken hun eller AUF er «woke». Foto: Heiko Junge / NTB

AUF-leder Astrid Hoem vil ikke høre på Raymond Johansens bønn om å slutte å være «woke». Hun mener begrepet er en avsporing.

Raymond Johansen tok i Klassekampen fredag et oppgjør med den han kaller «woke-venstre». Det er en avsporing, mener AUF-lederen.

Annonse
Annonse

– Jeg leste det intervjuet. Jeg tenker at Raymond er invitert til å være med på skoledebatter for å se at det ikke er slik på norsk venstreside, sier Hoem til Klassekampen lørdag.

Overfor NTB understreker Hoem at hun verken vil kalle seg woke eller anti-woke.

– Jeg mener høyresiden har brukt den woke-debatten til å tegne et bilde av en debatt som ikke stemmer. For eksempel har nestlederen i Unge Høyre sagt på flere skoler at han ikke er woke, og at det bare finnes to kjønn.

Fiendebilde

– De gjør det til et stort poeng at det er teit å være woke, og han stiller opp transpersoner som fiendebilde mot yrkesfagelever. De er veldig opptatt av at vi er woke, men det er en debatt som egentlig ikke er ekte, sier hun.

Hoem mener «woke» er et fiendebilde som tegnes om venstresiden og sier at verken hun eller AUF er «woke».

Annonse
Annonse

Hoem sier videre hun mener mye av woke-debatten er en importert kulturkrig fra USA, som ikke passer med norske forhold.

I årets skolevalg fikk AUF en oppslutning på 17,5 prosent, noe som er en nedgang på rundt seks prosentpoeng sammenlignet med skolevalget i 2021.

For sent ute på Tiktok

De borgerlige ungdomspartiene Unge Venstre, Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) og Unge Høyre gjorde det godt og fikk en oppslutning på henholdsvis 9,2, 19,4 og 21,8 prosent, over 50 prosent samlet.

Hoem tror noe av forklaringen på det dårlige resultatet var at AUF var for sent ute på Tiktok, noe hun forklarer med at de først måtte avklare etikken rundt det å være på plattformen.

– Vi brukte for lang tid på å finne ut av det etiske rundt det, for vi er jo skeptisk til mye rundt Tiktok. Og da vi endelig kom dit, og begynte å legge ut innhold, så var det nok for sent, sier hun til Klassekampen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse