Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 september 2023 12:44
Del på Facebook
INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe kan glede seg over et godt valgresultat. Foto: Emilie Holtet / NTB
INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe kan glede seg over et godt valgresultat. Foto: Emilie Holtet / NTB

INP fikk en oppslutning på 3 prosent i mandagens valg. Partiet ble blant annet størst i Vanylven og fikk over 10 prosents oppslutning i 18 kommuner.

– Det er helt spinnvilt det vi opplever nå. Jeg har begynt å få litt gåsehud, det er ganske heftige tall, sier INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe til NRK.

Annonse
Annonse

Industri- og næringspartiet (INP) fikk til sammen 3 prosent under mandagens kommune- og fylkestingsvalg. Vilkårene for olje, gass og annen norsk industri var blant de viktigste sakene da Waltherzøe stiftet partiet i 2020.

Partiet har blant annet gjort det godt i kraftkommuner.

– Det er en del mennesker som nå er lei av strømpriskrisen som vi har opplevd. Jeg tror dette er et symptom på at folk synes at nok er nok, sier INP-lederen.

Annonse
Annonse

Vega kommune på Helgeland i Nordland er blant kommunene partiet hevder seg i. Her fikk INP 28,8 prosent og er nest størst.

Nest størst ble de også i Vinje kommune i Telemark med en oppslutning på 16,9 prosent. Størst er de derimot i Vanylven i Møre og Romsdal med 19 prosent.

Selv tror mannen, som ikke bare er partileder, men også ordførerkandidat i Porsgrunn, at de kan få ordførerkjedet i Vega, Vanylven, Vinje og kanskje til og med sin egen kommune, skriver VG.

– Nå skal vi gjennom noen samtaler med de andre partiene. Det kan bli tøffe forhandlinger enkelte steder, men vi sitter med gode kort på hånden, sier han.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse