Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 september 2023 05:35
Del på Facebook
Arkivfoto: Jose Luis Magana / AP / NTB
Arkivfoto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Medier: Trump dropper trolig debatt

Donald Trump ventes å la være å delta i TV-debatten mellom de republikanske presidentkandidatene 27. september, ifølge New York Times og ABC News. Den tidligere presidenten planlegger isteden å dra til Detroit, der det pågår en storstreik i bilbransjen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Trump stilte ikke i den første debatten, som ble sendt på Fox News 23. august. Han stilte heller til intervju med Tucker Carlson. Nylig uttalte Trump at president Joe Biden fører krig mot bilindustrien gjennom ordninger for å øke andelen elbiler. Han har oppfordret fagforeningen United Auto Workers (UAW) til å gi ham sin støtte.

Russiske luftangrep mot Lviv

Russland angrep i natt flere steder i Ukraina, deriblant byen Lviv nær grensa til Polen. Ifølge lokale myndigheter ble luftvernsystemene satt i drift. Ved 6-tiden opplyste guvernør Maksym Kozytsky på Telegram at faren var over.

– En kvinne og en mann ble funnet under ruinene i Lviv. Kvinnen var uskadd. Mannens tilstand er alvorlig, skriver han.

Vrakdeler fra kampfly funnet i USA

Vrakdeler fra F-35-flyet som styrtet i den amerikanske delstaten South Carolina, er funnet. Flyets stealth-egenskaper skal ha gjort letingen vanskelig. Vrakdelene ble funnet i Williamsburg fylke, om lag to timers kjøring nordøst for flyets base. Innbyggerne har blitt bedt om å holde seg vekk fra området mens vraket sikres.

Flygeren klarte å skyte seg ut og ble funnet i god behold etter hendelsen søndag ettermiddag. Marinekorpset har stanset all bruk av fly i to dager som følge av styrten.

Stoltenberg møtte Erdogan

Nato-sjef Jens Stoltenberg har møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i New York. Blant annet snakket de om det svenske Nato-medlemskapet. Møtet fant sted sidelinjene til FNs hovedforsamling i går.

Annonse
Annonse

– Som avtalt i Vilnius vil den tyrkiske nasjonalforsamlingen ta opp Sveriges Nato-medlemskap så snart som mulig, skriver Stoltenberg på X/ Twitter i natt norsk tid.

Skyting mot bolig ved Stockholm

Ingen ble skadd da det ble avfyrt skudd mot døren til en leilighet i Larsberg utenfor Stockholm. Saken etterforskes som drapsforsøk. Dette er den tredje slike hendelsen på to dager i Stockholm og områdene rundt.

Politiet ble varslet om saken klokka 23.5. De satte inn helikopter i letingen etter gjerningsmannen. Larsberg ligger på Lidingö, nordøst for Stockholm.

Åsne Seierstad tildeles Ingrid Aunes minnepris

Åsne Seierstad tildeles Ingrid Aunes minnepris for sitt engasjement for internasjonale konflikter. – Når resten av verdenssamfunnet har flyttet blikket videre til neste konflikt, forteller Seierstad historiene som nekter oss å glemme, sier Marianne Marthinsen, styreleder i stiftelsen Ingrid Aunes minnefond, til Klassekampen.

Prisen ble tildelt forfatter og journalist Åsne Seierstad under en seremoni i Malvik kommune i Trøndelag i går.– Det er en stor ære. Ingrid Aune var opptatt av verden utenfor Norge, internasjonalt samarbeid og kvinner, sier Åsne Seierstad om å få prisen.

Håvard Werkland ble årets kokk

Håvard Werkland skal representere Norge i Bocuse d'Or Europa etter å ha blitt kåret til Årets kokk i konkurransen i Stavanger sent i går kveld. I Bocuse d’Or Europa 2024, som neste år er på hjemmebane i Trondheim, kan billettene til Bocuse d’Ors verdensfinale i 2025 vinnes.

Med seg på laget hadde 29-åringen coach Lisbeth Wollum Størvold og commis Leon Haarberg Nilsen. En commis er et ungt kokketalent som assisterer deltakeren. Eli Anne Sundset vant Årets unge kokk 2023.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet som vart sagt på eksportveikonferansen var ca ein milliard, etter hukommelsen.Ny fergeterminal med all infrastruktur vil koste minst det ...
Terje Sundsbø 46 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrOm trafikken er stabil, og behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde har eksistert i flere 10-år, ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøTellepunktet står øst for krysset fra ferga. Viser ikkje fordeling på retning til og fra ferga.Trafikken er stabil.I Batnfjorden er ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse