Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 september 2023 10:09
Del på Facebook
Ap-veteran Martin Kolberg går hardt ut mot partiledelsen og ber dem om å invitere SV inn i regjeringen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Ap-veteran Martin Kolberg går hardt ut mot partiledelsen og ber dem om å invitere SV inn i regjeringen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

– Valgresultatet er et historisk nederlag for Arbeiderpartiet. Framgangen til den samlede høyresiden, i størrelse og i bredde, har brakt oss inn i en krise, skriver tidligere partisekretær og stortingsrepresentant Martin Kolberg i et debattinnlegg hos NRK.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, skriver han videre.

Ap må invitere SV

Martin Kolberg var partisekretær i Ap fra 2001 til 2009 og stortingsrepresentant for Buskerud fra 2009 til 2021, og han ble først ansatt i partiet i 1973.

Kommunevalget endte med at Høyre for første gang på nesten 100 år igjen er landets største parti, og Ap kan miste makten i en rekke store byer og kommuner.

Kolberg mener Ap må å ta initiativ til at SV kan gå inn i regjeringen slik at det dannes et flertall.

– Ikke SVs rolle

– Til de i SV som måtte mene at partiet ikke er strategisk tjent med å redde stumpene av Ap, vil jeg si: Dette handler ikke lenger om partitaktikk. Det handler om en skjebnestund for norsk venstreside – og dermed om hvordan landet vårt skal se ut de neste tiårene, skriver Kolberg.

Annonse
Annonse

– Det er ikke SVs rolle å redde Ap, men å fremme en tydelig politikk for miljø og fordeling, sier SVs partileder Kirsti Bergstø i en uttalelse i forkant av partiets landsstyremøte fredag.

Arnstad: Velgerne gikk til høyre

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad tror ikke et SV-samarbeid vil øke sjansen for valgseier i 2025.

– Velgerne gikk til høyre ved dette valget. Jeg har vanskelig for å se at et regjeringssamarbeid som trekkes mot venstre, skulle bringe disse velgerne tilbake, sier Marit Arnstad til NTB.

Arnstad er godt fornøyd med samarbeidet mellom SV og regjeringen. Hun sier at hun opplever SV som et konstruktivt parti som Sp over tid har samarbeidet godt med i Stortinget.

Aps partisekretær Kjersti Stenseng er forsiktig med å kommentere regjeringsspørsmålet utover å si at dette er diskusjoner som vil komme fram mot 2025. Hun understreker likevel at Ap gikk til valg i 2021 på en regjering som også inkluderte SV.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse