Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
23 september 2023 05:45
Del på Facebook
Arkivfoto: Matt Rourke / AP / NTB
Arkivfoto: Matt Rourke / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Enormt synkehull på E6 nær Göteborg

Et sykehull på flere hundre meter i diameter gjør at E6 er stengt nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. Tre personer er skadd. Nødetatene ble varslet om hendelsen ved Stenungsund klokka 1.45 i natt. Store mengder regn skal ha ført til synkehullet.

Annonse
Annonse

Ifølge Aftonbladet ble hullet ved 3-tiden anslått å være opp mot 250 meter i diameter. Det kan også ha gått ras andre steder på veistrekningen. Også bygninger i nærheter fått skader, men det skal ikke dreie seg om boliger. Aftonbladet skriver at en hamburgerrestaurant er rammet.

Eksplosjon ved bolig nær Stockholm

Politiet har rykket ut etter at en gjenstand eksploderte ved en bolig i Södertälje, et par mil fra Stockholm. Ingen ble skadd i hendelsen. Meldingen om hendelsen kom klokka 23.44. Ifølge politiet har «noe» eksplodert utendørs og ført til mindre skader på et hus.

Ifølge Expressen rykket politiet natt til i går ut til den samme adressen etter melding om en mistenkelig gjenstand. Overfor nyhetsbyrået TT vil pressetalsperson Towe Hägg i politiet ikke opplyse om eksplosjonen sent lørdag var rettet mot det samme huset.

Guvernør ber siktet senator trekke seg

Guvernør Phil Murphy i New Jersey oppfordrer den korrupsjonssiktede senatoren Bob Menendez til å trekke seg. Det er ikke aktuelt, sier Menendez. Menendez, som representerer New Jersey i det amerikanske Senatet, har midlertidig gått av som leder for utenrikskomiteen «til saken er løst».

I en uttalelse betegner guvernør Murphy siktelsen mot senatoren som alvorlig og mener den gjør at han ikke kan representere delstatens innbyggere på en ordentlig måte. Han viser til at saken omfatter «nasjonal sikkerhet og integriteten til vårt rettssystem».

Biden skal treffe streikende arbeidere

President Joe Biden skal besøke streikende arbeidere i bilindustrien tirsdag. Besøket finner sted i Michigan, opplyser Biden på X i natt norsk tid. I går ble det kjent at streiken blant amerikanske bilarbeidere utvides til 38 fabrikker tilhørende GM og Stellantis i 20 delstater.

Annonse
Annonse

Også Donald Trump, tidligere president og favoritt til å bli republikanernes kandidat i 2024, prøver å vinne fagforeningens gunst. Valgkampkontoret hans opplyser at han onsdag skal til Michigan for å tale til ansatte ved bilfabrikker.

Person hentet med luftambulanse etter trafikkulykke i Levanger

En person ble fraktet til sykehus med luftambulanse etter at en bil i går kveld havnet på taket i Levanger. Politiet betegner at ulykken, som skjedde i 80-sonen, framstår som alvorlig.

Ulykken skjedde på fylkesvei 6890 ved Sukken.

Mann forsøkte å krysse grensa til Russland

En mann i 20-årene ble i går kveld pågrepet i Grense Jakobselv fordi han forsøkte å krysse grensa fra Norge til Russland. Politiet opplyser til NRK at mannen ble pågrepet på norsk side av norsk politi.

Det er foreløpig ikke kjent om mannen kom seg over til russisk side, og så kom tilbake, eller om han ble pågrepet før han krysset grensen.

Carlsen vant Speed Chess Championship

Magnus Carlsen vant lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. I finalen slo nordmannen Hikaru Nakamura. Da alle partiene var unnagjort, var sto 13,5-12,5 i Carlsens favør.

Carlsen har utklasset alle sine motstandere i turneringen. I 1. runde slo han Santosh Vidit med 17,5 mot 8,5 poeng, i kvartfinalen tok han seg av Jan Nepomnjasjtsjij med 20,5 mot 9,5. I semifinalen ble Wesley So slått 22–7.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse